ΤΟΠΙΚΑ

Σημαιοφόρος παρέλασε ξυπόλυτη!

σημαιοφόρος-παρέλασε-ξυπόλυτη-715417

Με διαμαρτυρίες γονέων και συγγενών μαθητών που παρέλασαν για τη σιδηρόφρακτη παρέλαση, που δεν τους επέτρεπε να έχουν καλή ορατότητα των παιδιών τους, πραγματοποιήθηκε, αλλά χωρίς επεισόδια και άλλα παρατράγουδα η παρέλαση στο Βόλο για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Ξεχωριστό στιγμιότυπο της παρέλασης των μαθητικών τμημάτων, η σημαιοφόρος του 7ου Λυκείου Βόλου, η οποία παρέλασε ξυπόλητη, από το μισό περίπου της διαδρομής… Δεν επρόκειτο για προγραμματισμένη ενέργεια της σημαιοφόρου να βγάλει τα παπούτσια της και να συνεχίσει την παρέλαση ξυπόλητη, αλλά για αποτέλεσμα ενός ατυχήματος.

Το τακούνι της μαθήτριας έσπασε και για λίγα δευτερόλεπτα προσπάθησε να ισορροπήσει το βηματισμό της, όμως, ήταν αδύνατο, καθώς κρατούσε την κυανόλευκη σημαία. «Βγάλτα», την παρότρυναν θεατές της παρέλασης, βλέποντας την προς στιγμή αμηχανία της μαθήτριας. Εκείνη, δίχως άλλη σκέψη έβγαλε τα παπούτσια της και συνέχισε ευθυτενής και με καμάρι να παρευλάνει, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα για την ψυχραιμία της.

Η σιδηρόφρακτη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που λήφθησαν σε όλη τη χώρα για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων, πραγματοποιήθηκε στο Βόλο κανονικά, δίχως επεισόδια.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Αμυνας Δημ. Ελευσινιώτης, ο οποίος μαζί με τους επισήμους παρακολούθησαν όρθιοι την παρέλαση δίπλα στη μοναδική εξέδρα, η οποία στήθηκε για τους αναπήρους πολέμου.

«Είναι μία ημέρα που θα πρέπει, πέραν από το να αναλογιστούμε τις ηρωικές προσπάθειες των προγόνων μας, να δούμε πως θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτόν τον πόλεμο που εξελίσσεται εδώ και χρόνια. Δεν έχει όπλα είναι οικονομικός πόλεμος, και όλοι μαζί θα πρέπει να προσπαθήσουμε να φέρουμε την Ελλάδα εκεί που της ανήκει», δήλωσε ο κ. Ελευσινιώτης, ο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα μέτρα ασφαλείας και τα σιδερένια κιγκλιδώματα που στήθηκαν.

Δύο προσαγωγές

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΠΑΜ Μαγνησίας, δύο γυναίκες μέλη του προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης. Λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθερες».

«Παρ’ ό,τι οι δυο συμπολίτισσες επέδειξαν στα αστυνομικά όργανα τις αστυνομικές τους ταυτότητες, οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια για εξακρίβωση στοιχείων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΠΑΜ Μαγνησίας.

(φωτό: Ηλίας Καράτσαλος)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου