ΤΟΠΙΚΑ

Δραπέτης ο δολοφόνος του Βόλου

δραπέτης-ο-δολοφόνος-του-βόλου-715419

Ο αρχηγός της «εταιρείας των δολοφόνων», που επί δύο χρόνια από το 2009 έως το 2011 είχε τρομοκρατήσει το Βόλο και τη Ν. Ιωνία, σχεδιάζοντας με τα μέλη της συμμορίας του απανωτές ένοπλες ληστείες σε οικείες ηλικιωμένων, είναι στους οκτώ αναζητούμενους ακόμη δραπέτες της αιματηρής και πρωτοφανούς απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Ο 27χρονος Λούλι Φλολάντ, ένας από τους πλέον διαβόητους κακοποιούς, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για αρχηγός της συμμορίας, στα χέρια της οποίας βρήκε φρικτό θάνατο η 55χρονη Ευδοκία Αναγνωστοπούλου και άλλοι τέσσερις ηλικιωμένοι άνθρωποι στο Βόλο, είναι ο δράστης –μεταξύ των υπολοίπων- στο προφίλ του οποίου εστιάζουν οι διωκτικές αρχές, αναζητώντας τους συνεργούς τους για την αιματηρή απόδραση την περασμένη Παρασκευή.

Ο επικίνδυνος κακοποιός είχε τον ηγετικό ρόλο στη συμμορία του θανάτου. Η πρώτη ανθρωποκτονία που εξιχνιάστηκε, πίσω από την οποία κρύβονταν, ήταν της 55χρονης γυναίκας, η οποία στις 19 Μαΐου 2011 είχε βρεθεί νεκρή, φιμωμένη και δεμένη στα χέρια και στα πόδια, μέσα στο μπάνιο του σπιτιού της, στον Αγιο Γεώργιο Ιωλκού, 30 ώρες μετά τις στιγμές βίας και αγριότητας στα χέρια των αδίστακτων ληστών της.

Ηταν ο αρχηγός της πολυμελούς συμμορίας των Αλβανών, που εισέβαλαν σε μονοκατοικίες ηλικιωμένων, μετά από παρακολούθηση των κινήσεών τους, προκειμένου να τους ληστέψουν. Σε όλες τις ληστείες οι δράστες χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερη σκληρότητα κατά των θυμάτων τους. Τους ακινητοποιούσαν, τους φίμωναν, τους χτυπούσαν ανελέητα. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι εκτός της 55χρονης ήταν οι δράστες άλλων τεσσάρων ανθρωποκτονιών, με θύματα ηλικιωμένους.

Η συμμορία των δολοφόνων είχε κατηγορηθεί για 19 ληστείες στο Βόλο, από τις οποίες στις πέντε προέκυψε ο θάνατος των θυμάτων. Ταυτόχρονα, η αστυνομική έρευνα είχε καταλήξει ότι ήταν τα πρόσωπα πίσω από 15 ακόμη ληστείες στη Λάρισα.

Συνολικά τον Ιούλιο του 2011 είχαν συλληφθεί 11 άτομα, εκ των οποία τα έξι προφυλακίστηκαν, μεταξύ τους ο 27χρονος Αλβανός δραπέτης.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραπετών με κύριο μέλημα να αποφευχθεί ομηρία πολιτών ή άλλο αιματηρό περιστατικό, σύμφωνα με το Βήμα. Ανώτατοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι «η ομάδα των αλβανών δραπετών τους και των συνεργών τους έχει διασπασθεί και ορισμένοι θα επιχειρήσουν να επιστρέψουν για μικρό χρονικό διάστημα στην πατρίδα τους».

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες

Από τους 11 δραπέτες του σωφρονιστικού καταστήματος Τρικάλων έχουν συλληφθεί μέχρι σήμερα οι τρεις. Από την Ελληνική Αστυνομία και ύστερα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρικάλων δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των υπολοίπων οκτώ δραπετών που διαφεύγουν της σύλληψης.

Η δημοσίευση των παραπάνω στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσκοπεί στην αποκάλυψη τυχόν τέλεσης από τα συγκεκριμένα άτομα άλλων εγκληματικών πράξεων, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, καθώς και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα αυτά, να επικοινωνήσει στον αριθμό κλήσης 24310 – 63023 του Τμήματος Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου