ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση ανθρωπιάς από την ΕΛΜΕ

παρέμβαση-ανθρωπιάς-από-την-ελμε-71500

Σοβαρά οικονομικά εμπόδια, σε έναν δύσκολο αγώνα ζωής, αντιμετωπίζουν ένα ζευγάρι εκπαιδευτικών στο Βόλο και μια μαθήτρια του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου. Σε μια παρέμβασης ανθρωπιάς, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας απευθύνει κάλεσμα για οικονομική βοήθεια, προκειμένου οι δύο οικογένειες να κατορθώσουν να συγκεντρώσουν το χρηματικό ποσό που απαιτείται για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας.

Μια οικογένεια εκπαιδευτικών, με δύο βιολογικά ενήλικα παιδιά, έγινε ανάδοχη ενός πολυανάπηρου παιδιού. Σήμερα ο μικρός Φ. είναι τριών ετών και αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα υγείας. Το αγοράκι πάσχει από πολύ σπάνιο σύνδρομο, έχει σοβαρότατα προβλήματα σε ζωτικά όργανα, αλλά και προβλήματα ψυχοσωματικής ανάπτυξης.

Τον δικό της Γολγοθά βιώνει μία ακόμη οικογένεια. Μιας μαθήτριας από το 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας και η οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Για τις δύο σοβαρότατες περιπτώσεις ενημέρωσε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται η συνδρομή όσων μπορούν να προσφέρουν από το υστέρημά τους.

* Σχετικά με το 3χρονο αγοράκι τα χρήματα θα διατεθούν για επιπλέον απαιτούμενες αποκαταστασιακές δράσεις και κυρίως για τη μετάβασή του στις ΗΠΑ, σε ειδικό κέντρο με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση του συνδρόμου. Το συγκεκριμένο ταξίδι κρίνεται ζωτικής σημασίας για τη διαβίωση του παιδιού. Ο αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού της εκπαιδευτικού μητέρας – αναδόχου είναι: 89826565-7 του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου (δικαιούχος Μ… Ν…).

* Σε ό,τι αφορά την οικογένεια της μαθήτριας, είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις αντιμετώπισης του προβλήματος και έχει άμεση ανάγκη από οικονομική ενίσχυση. Ο Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού της οικογένειας είναι: 267/709184-28 της Εθνικής Τράπεζας (δικαιούχος Μ… Γ…).

Η διοίκηση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας χαιρετίζει τις προσπάθειες εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών του νομού Μαγνησίας με στόχο την προσφορά στο συνάνθρωπο. «Τις μέρες που η Πολιτεία δείχνει τον πιο σκληρό, ανεύθυνο και απάνθρωπο πρόσωπό της, η σχολική κοινότητα στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και έμπρακτα διδάσκει την έννοια της αλληλεγγύης και του αγώνα. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, πέρα από τις δράσεις αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται στα περισσότερα σχολεία μας, προτείνει στους εκπαιδευτικούς να βοηθήσουν συνανθρώπους μας, για άλλη μία φορά, δίνοντας από αυτά που δεν έχουν και αναδεικνύοντας αυτά που έχουν, δηλαδή την ανθρωπιά, την ευαισθησία και την υπευθυνότητα που πάντα χαρακτήριζαν τον έλληνα εκπαιδευτικό», επισημαίνει σε ανακοίνωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας θα καταθέσει συμβολικό ποσό από το ταμείο της Ενωσης και στους δύο λογαριασμούς και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμπαρασταθούν έμπρακτα στις δύο οικογένειες με την κατάθεση ακόμη και του ελάχιστου ποσού που είναι δυνατό να συγκεντρωθεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου