ΤΟΠΙΚΑ

Μελέτες για δύο επικίνδυνα σημεία σε δρόμους του Πηλίου

μελέτες-για-δύο-επικίνδυνα-σημεία-σε-δ-71572
Τεράστια προβλήματα σε ένα γηρασμένο οδικό δίκτυο και ιδίως στο Πήλιο όπου καταρρέουν πλαγιές και συμβαίνουν σημαντικότατες καθιζήσεις του οδοστρώματος καλείται να αντιμετωπίσει με ελάχιστους έως μηδενικούς πλέον πόρους η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.
Απόλυτη προτεραιότητα έχει δοθεί στην ολοκλήρωση των μελετών για την αποκατάσταση των ζημιών στο 48ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Βόλου – Ξουριχτίου και στο 42ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Βόλου – Ζαγοράς.
Πρόκειται για δύο επικίνδυνα σημεία με έντονα κατολισθητικά φαινόμενα που παρεμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Κοπάνας δήλωσε ότι «έχουμε σημάνει κυριολεκτικά συναγερμό στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, προκειμένου να «ωριμάσουμε» από άποψη μελετών τις παρεμβάσεις και τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν».
Μετά από τη διενέργεια πέντε γεωτρήσεων στο σημείο και μετά την επεξεργασία και ανάλυση των ευρημάτων έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί από τον μελετητή η γεωτεχνική μελέτη «αποκατάσταση ζημιών στο 48ο χλμ. Βόλου – Νεοχωρίου – Ξουρίχτιου». Άμεσα ολοκληρώνεται η γεωτεχνική έρευνα για την αποκατάσταση ζημιών στο 42ο χλμ της ΕΟ Βόλου – Ζαγοράς.
«Προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες και τα προβλήματα, ακόμη και να καλύψουμε τα κενά και την αδράνεια της κεντρικής διοίκησης για έργα που ανήκουν στο κομμάτι ευθύνης της», πρόσθεσε ο κ. Κοπάνας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου