ΤΟΠΙΚΑ

Ακόμη να φθάσει στο Π.Θ. το πόρισμα του ΕΦΕΤ

ακόμη-να-φθάσει-στο-π-θ-το-πόρισμα-του-ε-714022

Δεν έφθασε ακόμη στο Π.Θ. το πόρισμα του ΕΦΕΤ για την ύπαρξη ή μη DNAαλόγου στα δείγματα τροφίμων που πήρε από την εταιρεία «Χούτος Catering», με έδρα την Θεσσαλονίκη, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια ετοιμάζει καθημερινά το φαγητό για 3.000 φοιτητές στη Λάρισα, το Βόλο και τα Τρίκαλα (ΤΕΦΑΑ), με μαγειρεία που διαθέτει στη Λάρισα και το Βόλο.

Αυτό μετά την απόσυρση των προϊόντων που είχαν βρεθεί από τον ΕΦΕΤ στις αποθήκες της και τα οποία η εταιρεία είχε προμηθευτεί νόμιμα από την εταιρία Τ&Τ Foods ΑΕ με έδρα το Λάκκωμα Χαλκιδικής.

Όπως όμως ανέφερε σήμερα ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Π.Θ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης, μία επιτροπή αποτελούμενη από καθηγητές βιοχημείας και ιατρικής που έκανε δειγματοληψία σε παρόμοια τρόφιμα στη Λάρισα δεν διαπίστωσε κάτι ενώ στην ίδια διαπίστωση κατέληξε και η προμηθεύτρια εταιρεία που έκανε κι αυτή ελέγχους στα εργαστήριά της.

«Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή, όπως φαίνονται τα πράγματα δεν υπάρχει κάτι επιβαρυντικό, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι γινόταν στο παρελθόν, πριν ξεσπάει το διατροφικό αυτό σκάνδαλο» τόνισε ο κ. Ζουμπουλάκης.

Στο μεταξύ σε αναμονή για την έγκριση του προϋπολογισμού του για το 2013 είναι το ίδρυμα, καθώς από τις 15 Ιανουαρίου του 2013, στην ουσία έχει σταματήσει να πληρώνει προμηθευτές και ΔΕΚΟ, επειδή δεν έχει δικαίωμα από το νόμο να το πράξει, αφής στιγμής δεν είχε εγκεκριμένο προϋπολογισμό. «Όλα αυτά θα λυθούν μόλις εγκριθεί ο προϋπολογισμός που τελικά στείλαμε στο υπουργείο Παιδείας στις 19 Μαρτίου του 2013, καθώς τότε πλέον είχε συγκροτηθεί σε σώμα το συμβούλιο διοίκησης και τον υπέγραψε» επισήμανε ο κ. Ζουμπουλάκης.

Τέλος ανέφερε ότι σήμερα ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του ο νέος πρύτανης Ιωαν. Μεσσήνης και μάλιστα παρέστη στην ορκωμοσία ενός διδάκτορα του Π.Θ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου