ΤΟΠΙΚΑ

Δήμος Βόλου προς ΚΚΕ: Ο Δήμος ουδεμία αρμοδιότητα παρέμβασης έχει για την ΑΓΕΤ

δήμος-βόλου-προς-κκε-ο-δήμος-ουδεμία-αρ-70967

Με αφορμή αναφορές που έγιναν από στελέχη του ΚΚΕ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την περασμένη εβδομάδα για την ημερίδα που διοργανώθηκε από τον Δήμο Βόλου για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Βόλου, την οποία χαρακτήρισαν μεταξύ άλλων αντιεπιστημονική, από τον Δήμο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η πλήρως αναιτιολόγητη και συνεπώς άδικη και εν πολλοίς ύποπτη «επίθεση» κατά του Δήμου Βόλου σχετικά με δήθεν ευθύνες για την χρήση συγκεκριμένου τύπου καυσίμου από την ΑΓΕΤ συνεχίστηκε, και αυτή τη φορά την σκυτάλη πήραν από τους διάφορους επαγγελματίες σωτήρες του περιβάλλοντος τα στελέχη του ΚΚΕ, που στα πλαίσια της…επανάστασης είθισται να επιδίδονται σε ρεσιτάλ λαϊκισμού, ανευθυνότητας και δημαγωγίας.

Για πολλοστή φορά ξεκαθαρίζουμε ότι με βάση την υπάρχουσα Νομοθεσία ο Δήμος Βόλου ουδεμία αρμοδιότητα ή δυνατότητα παρέμβασης έχει για την ΑΓΕΤ. Την μεν άδεια εκδίδει η Κυβέρνηση (υπουργείο Περιβάλλοντος), τους δε ελέγχους ασκεί η Περιφέρεια. Τελεία και παύλα.

Εμείς εκφράσαμε την πλήρη αντίθεσή μας στην χρήση των συγκεκριμένων τύπων καυσίμων, έχουμε εκδηλώσει – με συγκεκριμένες ενέργειες – την πρόθεσή μας να συναντηθούμε με τον αρμόδιο υπουργό για να του αναπτύξουμε τις θέσεις μας και είμαστε εν αναμονή απαντήσεων και συνεπώς κάθε κατηγορία, σκιά ή υπόνοια εις βάρος μας είναι πρόδηλο ότι δεν οφείλεται σε ευήθεια, άγνοια ή παραπλάνηση, αλλά σε σκοπιμότητα, ιδιοτέλεια και κακοήθεια.

Ιδιαίτερα δε σε ό,τι αφορά τους «ζωηρούς», εσχάτως, επαναστάτες του ΚΚΕ, που με επιτυχία συνεχίζουν να κρατούν το κόμμα του λαού σαν μια πριβέ λέσχη, με τα προνόμια των μελών της, μια επισήμανση: Δεν δεχόμαστε μαθήματα περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευαισθησίας από εκείνους που το Πάσχα του 1986, περίπου τέτοιες μέρες, έτρωγαν δημόσια άπλυτα μαρούλια και προέτρεπαν στην κατανάλωση κατσικίσιου γάλακτος, αντιδρώντας στην παγκόσμια επίθεση του…ιμπεριαλισμού κατά της “μάνας” ΕΣΣΔ με αφορμή την τραγωδία του Τσερνομπίλ. Επιτέλους και η γραφικότητα έχει τα όριά της και αν κάποιοι έφαγαν μαρούλια, οι υπόλοιποι δεν τρώμε σανό.

Κλείνοντας τονίζουμε ότι όσοι πραγματικά επιθυμούν μια οριστική λύση στο πρόβλημα της αέριας ρύπανσης, μπορούν να συστρατευθούν με τις προσπάθειες της Δημοτικής μας Αρχής, που με ειλικρίνεια, εντιμότητα προθέσεων, χωρίς κραυγές και μεθοδεύσεις, επιζητεί το διάλογο και την εύρεση των βέλτιστων δυνατών λύσεων για την κοινωνία. Οι κομματικές ασκήσεις, οι διάφορου τύπου υστερίες και οι προσωπικές πολιτικές, και μάλιστα από κόμματα και πρόσωπα που εντάχθηκαν και υπηρέτησαν με διάφορους τρόπους το σύστημα που κατέστρεψε τη χώρα, δεν μας αφορούν”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου