ΤΟΠΙΚΑ

Δίωξη της Εισαγγελέα κατά της Χαλυβουργίας για ρύπανση

δίωξη-της-εισαγγελέα-κατά-της-χαλυβου-706855

Με αφορμή την προκαταρκτική που ξεκίνησε μετά από μήνυση που είχε καταθέσει η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη

Δίωξη κατά της Χαλυβουργίας για ρύπανση άσκησε η εισαγγελέας Βόλου που είχε αναλάβει την προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει στις 29 Αυγούστου 2019, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη κατά της συγκεκριμένης βιομηχανίας και της ΑΓΕΤ, που συνοδεύονταν από μετρήσεις ελέγχων που είχαν γίνει από το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος. Η δίωξη ασκήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου.

Η κ. Κολυνδρίνη μαζί με τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει είχε επισυνάψει τις εκθέσεις της αυτοψίας των ελεγκτών και των επιθεωρητών Περιβάλλοντος για την ατμοσφαιρική ρύπανση στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου, ζητώντας να ελεγχθούν τυχόν ποινικές ευθύνες μεγάλων βιομηχανιών της περιοχής για την αέρια ρύπανση στην πόλη.

Πάντως μετά την άσκηση δίωξης επόμενο βήμα είναι να οριστεί δικάσιμος στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, η διαδικασία ωστόσο λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη λειτουργία των δικαστηρίων λόγω της πανδημίας αναμένεται να γίνει όταν τα δικαστήρια θα λειτουργήσουν κανονικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου