ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση συμπαράστασης σε απολυμένη της ΒΕΜΕΚΕΠ στα Δικαστήρια

συγκέντρωση-συμπαράστασης-σε-απολυμ-706207

Πολλοί εκπρόσωποι Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Ομοσπονδιών, Συλλόγων και άλλων φορέων, βρέθηκαν σήμερα το πρωί έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου, στην κινητοποίηση που διοργάνωσε το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους και διεκδικώντας την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συνδικαλίστριας Τασολάμπρου Χρυσούλας. Η τελευταία είναι μέλος της Διοίκησης του ΕΚΒ, ταμίας του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου, και αντιπρόσωπος του Επιχειρησιακού Σωματείου της ΒΕΜΕΚΕΠ σε Ε.Κ.Β. και Π.Ο.Ε.Μ.

Κατά την εκδίκαση της αγωγής της κ. Τασολάμπρου, η εταιρεία ΒΕΜΕΚΕΠ, από την οποία απολύθηκε, ζήτησε και τελικά πήρε αναβολή και το δικαστήριο όρισε νέα δικάσιμο για τις 27 Ιανουαρίου του 2017.

Προς τους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας Κων. Στεργίου, ο οποίος χαιρέτισε τους δεκάδες συναδέλφους και σωματεία που παραβρέθηκαν στην σημερινή συγκέντρωση του Συνδικάτου Μετάλλου, όπως το Σωματείο της ΒΕΜΕΚΕΠ και εργαζομένων της ΒΕΜΕΚΕΠ μετά και από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στήριξης του δίκαιου αγώνα της συναδέλφου τους, μελών της Διοίκησης του ΕΚΒ, της Π.Ο.Ε.Μ. και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων.

Τόνισε, ότι «η παρελκυστική τακτική που επέλεξε η εργοδοσία αναβάλλοντας την υπόθεση, καταδεικνύει ότι το δίκιο είναι με το μέρος της απολυμένης συναδέλφισσας, η οποία μάλιστα όπως σημείωσε, εξακολουθεί να είναι άνεργη και να μην είναι καν επιδοτούμενη από τον ΟΑΕΔ».

Παράλληλα, δήλωσε ότι «η ταξική αλληλεγγύη που εκφράστηκε σήμερα από δεκάδες εργαζόμενους, σωματεία και συνδικαλιστές, στον αγώνα για την επαναπρόσληψη της συναδέλφισσάς μας, Χρυσούλας Τασολάμπρου, θα πρέπει να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα».

Η αλληλεγγύη όπως σημείωσε, «είναι το όπλο των εργαζομένων, στον κοινό αγώνα απέναντι στις ορέξεις της των εργοδοτών και την τρομοκρατία που επιβάλλουν στους χώρους δουλειάς».

Τέλος, κάλεσε όλους να είναι σε «αγωνιστική ετοιμότητα και να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τα σωματεία τους, σηκώνοντας τείχος στο νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων Κυβέρνησης-Εργοδοσίας-Κουαρτέτου, που αφορά τα Εργασιακά και τον Συνδικαλιστικό Νόμο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου