ΤΟΠΙΚΑ

Φως στο τούνελ για τις εφημερίες

φως-στο-τούνελ-για-τις-εφημερίες-704081

Φως στο τούνελ για τους ειδικευόμενους και ειδικούς γιατρούς του Αχιλλοπουλείου, στους οποίους δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα των τακτικών εφημεριών από τον περασμένο Μάιο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Με αυτοπρόσωπη παρουσία του στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και στον επίτροπο στη Μαγνησία, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Κων. Καραμπάτσας, φαίνεται να δρομολόγησε λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με την καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών των γιατρών του ιδρύματος.

Οπως ανέφερε, στις 13 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να καταβληθούν στους γιατρούς οι εφημερίες του τριμήνου Μαΐου – Ιουνίου και Ιουλίου. Για να γίνει όμως αυτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες του νοσοκομείου Βόλου, πρέπει να «τρέξουν» για να ετοιμάσουν τις καταστάσεις που απαιτούνται, πριν οι γιατροί πάνε… ταμείο για την είσπραξη των δεδουλευμένων τους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κ. Καραμπάτσα, δρομολογείται λύση και για τις επιπλέον εφημερίες που δεν έχουν πληρωθεί οι ειδικευόμενοι γιατροί από το Σεπτέμβριο του 2012. Σύμφωνα με το διοικητή του Αχιλλοπουλείου, την υπόθεση έχουν αναλάβει επ’ ώμου και διαχειρίζονται σε κεντρικό επίπεδο, η Υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, σε συνεργασία με το Γ.Γ. του Υπουργείου, Πελοπίδα Καλλίρη και το διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας, Λάζαρο Μακρή, προκειμένου να καταβληθούν αναδρομικά τα χρήματα στους γιατρούς.

Για τη θετική έκβαση της υπόθεσης, ο κ. Καραμπάτσας, έσπευσε να ενημερώσει τους γιατρούς του νοσοκομείου Βόλου, που αναμένεται να εξετάσουν τα νέα δεδομένα και να αποφασίσουν για τη στάση που θα κρατήσουν.

Την ερχόμενη Δευτέρα, ο Σύλλογος Ειδικευόμενων Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου, πρόκειται να συγκαλέσει νέα Γενική Συνέλευση, στην οποία θα αποφασιστεί αν τα μέλη του θα προχωρήσουν τελικώς σε καθολική επίσχεση εργασίας για το θέμα των εφημεριών ή αν θα δώσουν πίστωση χρόνου στο νέο διοικητή, που από τη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, φαίνεται ότι προωθεί λύσεις στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου