ΤΟΠΙΚΑ

Δε θα περάσουν τα σχέδια για τους πλειστηριασμούς

δε-θα-περάσουν-τα-σχέδια-για-τους-πλεισ-704091

Σκληρή στάση απέναντι σε τυχόν άρση της απαγόρευσης της πρώτης κατοικίας τηρεί το Εργατικό Κέντρο Βόλου. «Αν η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά αποτολμήσει να υλοποιήσει την τροϊκανή απαίτηση για άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, να είναι σίγουρη πως θα οδηγηθεί η ίδια στην «κατεδάφιση» και θα μαζέψει τα δικά της «πολιτικά μπάζα»», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΚΒ, την ώρα που η χώρα είναι βυθισμένη στο τέλμα της παρατεταμένης ύφεσης και λιτότητας, την ώρα που συρρικνώνονται και εξαφανίζονται τα εισοδήματα των λαϊκών οικογενειών, είναι εξωφρενικό και ανήθικο να απειλείται και το στοιχειώδες δικαίωμα του πολίτη στην κατοικία του, να οδηγούνται δε χιλιάδες εργατικές και λαϊκές οικογένειες στην απόγνωση και να πετιούνται στο δρόμο.

«Είναι προφανές ότι, μετά τη λεηλασία μισθών και συντάξεων οι τοποτηρητές του μνημονίου έβαλαν τώρα στο μάτι και «το φτωχικό κεραμίδι της ελληνικής οικογένειας», προκειμένου οι τράπεζες που διασώθηκαν με χρήματα των φορολογουμένων, να βγάλουν στο σφυρί, αντί πινακίου φακής, χιλιάδες σπίτια του φτωχοποιημένου ελληνικού λαού. Αυτό δε θα αφεθεί να περάσει.

Ο ψεύτικος κυβερνητικός ισχυρισμός ότι θα «ξεπαγώσουν» οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία αλλά θα προστατευτούν δήθεν οι φτωχοί και οι αδύναμοι», αποτελεί κατάφωρη κοροϊδία και άλλη μία παγίδα, προκειμένου να μην ξεσπάσει μαζική λαϊκή αντίδραση. Οι σχεδιαστές αυτών των άθλιων πρακτικών, ματαιοπονούν. Ο κόμπος έχει πλέον φτάσει στο χτένι…».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου