ΤΟΠΙΚΑ

Ξεσηκωμός για κεραία στην καρδιά των Αγίων Αναργύρων

ξεσηκωμός-για-κεραία-στην-καρδιά-των-α-702409

Μία νέα κεραία που ξεφύτρωσε μέσα σε δύο βράδια, μέσα από καπνοδόχο, στην ταράτσα διώροφου, ξεσηκώνει μια ολόκληρη γειτονιά στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων. Σήμερα, στις 6 το απόγευμα, κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με στόχο την απομάκρυνση της κεραίας.

Πριν από λίγες ημέρες ήταν οι κάτοικοι της Αγριάς που ξεσηκώνονταν για κεραία που ξεφύτρωσε σε ένα σαββατοκύριακο, μέσα από καμινάδα στην ταράτσα του παλιού κτιρίου του ΟΤΕ.

Αυτή την εβδομάδα, κάτοικοι στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων, βρίσκονται σε… αναμμένα κάρβουνα από κεραία που είδαν να βγαίνει μέσα από καπνοδόχο στην ταράτσα διώροφης κατοικίας.

Γείτονας ανακάλυψε την κεραία και τη Δευτέρα το πρωί, οι κάτοικοι της περιοχής, αντίκρισαν παντού στη γειτονιά ανακοινώσεις που ήταν κολλημένες πάνω σε στύλους και δέντρα.

Η ύπαρξη της κεραίας προκάλεσε σάλο. Κι αυτό γιατί το σπίτι στην ταράτσα του οποίου τοποθετήθηκε στη συμβολή των οδών Ζαλόγγου και Επιδαύρου απέχει μόλις 100 μέτρα από το γήπεδο 5Χ5 όπου καθημερινά προπονούνται δεκάδες παιδιά. «Η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη και επιπλέον πολυσύχναστη. Τα παιδιά μας περνούν καθημερινά από το σημείο για να πάνε σχολείο», έλεγε αναστατωμένος περίοικος.

Σήμερα, η συνοικία προχωρά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να διώξει την κεραία. «Οι έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί καρκίνος σε όσους ζουν κοντά σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας και εκτίθενται μακροχρόνια στην ακτινοβολία. Οι εταιρείες λένε ότι αυτό δεν έχει αποδειχθεί. Δεν μας καθησυχάζουν τα λεγόμενά τους. Δεν θα επιτρέψουμε να μας κάνουν πειραματόζωα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα της επιτροπής κατοίκων των Αγίων Αναργύρων για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου