ΤΟΠΙΚΑ

Πανθεσσαλική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στο Βόλο

πανθεσσαλική-γιορτή-οικολογικής-γεω-702491

Η 7η πανθεσσαλική γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου στο Βόλο, από μεθαύριο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.

Οικοπαραγωγοί από τη Θεσσαλία και από όλη την Ελλάδα θα είναι εκεί για να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να διαδώσουν ότι ένας άλλος οικολογικός πολιτισμός είναι υπαρκτός και εφικτός.

«Ελάτε να γνωριστούμε, να μοιραστούμε γνώσεις και να ανταλλάξουμε ιδέες μέσα από σεμινάρια, εργαστήρια, ομιλίες, προβολές αλλά και να διασκεδάσουμε με τα μουσικά δρώμενα της γιορτής», επισημαίνουν οι διοργανωτές.

Φέτος στην Πανθεσσαλική Οικογιορτή το κεντρικό θέμα είναι ο «Ρόλος των πολυεθνικών στη διατροφή και το διατροφικό μας μέλλον» για το οποίο θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στο χώρο της γιορτής, στα πλαίσια της παγκόσμιας δράσης κατά της Monsanto το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου.

Η λαϊκή συνέλευση θα είναι μια συνάντηση κινημάτων, σποροφυλάκων και υπερασπιστών των σπόρων, αγροτών, καλλιεργητών και πολιτών, με θέμα την αντιμετώπιση των εγκλημάτων κατά της φύσης και κατά της ανθρωπότητας που διαπράττονται από τις χημικές και τις βιοτεχνολογικές εταιρείες.

Επίσης θα υπάρχει ζωντανή μουσική. Συγκεκριμένα την Παρασκευή ανοίγει την βραδιά με ήχους της Λατινικής Αμερικής το σχήμα CHILEVERDE και ακολουθεί η ροκ μπάντα ECHOES.

Το Σάββατο θα παρουσιαστεί μουσικό πρόγραμμα με τα κρουστά των CARACATU και θα ακολουθήσει κρητικό γλέντι με παραδοσιακή κρητική μουσική. Για την Κυριακή διοργανώνεται ρεμπέτικη βραδιά.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις εκδηλώσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου