ΤΟΠΙΚΑ

«Ζέστανε» τα ταμεία η κακοκαιρία των καταστημάτων τροφίμων

ζέστανε-τα-ταμεία-η-κακοκαιρία-των-κ-698470

Αυξημένες πωλήσεις σε καταστήματα τροφίμων τις προηγούμενες ημέρες

Αναθερμάνθηκε το καταναλωτικό ενδιαφέρον για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης λόγω του τσουχτερού κρύου, με δεκάδες Βολιώτες να σπεύδουν να προμηθευτούν τα αναγκαία, περιμένοντας την έλευση του κύματος κακοκαιρίας. Αύξηση στις πωλήσεις των καταστημάτων με είδη διατροφής έφερε τις προηγούμενες μέρες η «Μήδεια», με τους καταναλωτές σε κινητικότητα από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Τονωτική ένεση αποτέλεσαν, προς στιγμήν, τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με τους καταναλωτές να προμηθεύονται μεγαλύτερες ποσότητες κρεατικών, γαλακτοκομικών, οπωρολαχανικών και άλλων συναφών ειδών διατροφής.

Η κίνηση ήταν εντονότερη από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, μόλις έγινε γνωστή η έλευση της «Μήδειας», ενώ όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των κρεοπωλών Αντώνης Κανελλόπουλος, μόλις έγινε γνωστό ότι έρχεται το κύμα κακοκαιρίας, ο κόσμος άρχισε να βγαίνει στην αγορά, με αποκορύφωμα την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο. Τις μέρες που ακολούθησαν, η κίνηση παρουσιάζει μείωση, λόγω των μεγαλύτερων ποσοτήτων κρέατος που προμηθεύτηκε ο κόσμος, ενώ αποφεύγουν, στο μεταξύ, τις μετακινήσεις, τα άτομα μεγάλης ηλικίας.

Αυξημένη ζήτηση παρατηρήθηκε, εξάλλου, και στην ζήτηση του ψωμιού, με τον πρόεδρο των αρτοποιών Κώστα Τσουράπα, να επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι το περασμένο Σάββατο, οι καταναλωτές προμηθεύτηκαν, πράγματι, μεγαλύτερη ποσότητα λόγω της κακοκαιρίας. Η τόνωση του τζίρου διήρκεσε μια μόνο μέρα, καθώς ήδη από την αρχή της εβδομάδας, οι πωλήσεις ψωμιού είναι και πάλι περιορισμένες, ενώ την ίδια στιγμή σημειώνει αύξηση η χρήση του πλαστικού χρήματος, ακόμη και στους φούρνους της γειτονιάς.

Αυξημένη ζήτηση παρατηρήθηκε, στο μεταξύ, και στα μάρκετ του Βόλου, με τα νοικοκυριά να εφοδιάζονται με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα μακράς διαρκείας. «Πριν την έλευση της κακοκαιρίας υπήρξε αύξηση στην κίνηση, γιατί οι καταναλωτές προμηθεύτηκαν μεγαλύτερες ποσότητες σε όλα τα είδη, για να έχουν αποθέματα. Φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά, όλα κινήθηκαν εξίσου», υπογράμμισε ο Μάκης Χριστοφορίδης, ιδιοκτήτης μάρκετ, για να προσθέσει ότι μετά το πέρασμα της «Μήδειας», η κίνηση επέστρεψε στα συνήθη επίπεδα.

Διακυμάνσεις παρουσιάζει, σε γενικές γραμμές, η κίνηση στα καταστήματα ειδών διατροφής, αναλόγως συνθηκών και όπως ανέφερε ο Νίκος Πριονάς, ιδιοκτήτης καταστήματος γαλακτοκομικών προϊόντων, «γενικά υπάρχει πτώση στην κίνηση, γιατί ο κόσμος δεν έχει χρήματα και λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τις προηγούμενες μέρες, ο κόσμος δεν έβγαινε έξω».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου