ΤΟΠΙΚΑ

«Κρυφτό» για 250 παρατημένα οχήματα

κρυφτό-για-250-παρατημένα-οχήματα-697002

Ψάξε – ψάξε και θα τα βρεις σε άλλη θέση σταθμευμένα …..

Τη «γάτα με το ποντίκι» φαίνεται ότι παίζουν το τελευταίο διάστημα συνεργεία του Δήμου Βόλου με ιδιοκτήτες Ι.Χ. Πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων για να μην πληρώσουν τα τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας και αφήνουν τα Ι.Χ. τους σε ακινησία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Από την πλευρά τους τα συνεργεία του Δήμου Βόλου αναγκάζονται να επικολλούντο ειδικό αυτοκόλλητο σήμα απομάκρυνσή τους, διαφορετικά το αυτοκίνητο τους θα το παραλάβει εταιρεία ανακύκλωσης προκειμένου να το μετατρέψει σε ατσάλινο κύβο.

Ετσι οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αναγκάζονται κάθε φορά που περνάει η διορία του ειδικού αυτοκόλλητου (45 ημέρες) να μετακινούν το όχημα τους σε καινούργια θέση στάθμευσης, ενώ τα συνεργεία του Δήμου συναντούν ξανά δύο και τρεις φορές τα ίδια οχήματα παρατημένα σε διαφορετικό όμως σημείο της πόλης!

Συγκεκριμένα από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Βόλου από το 2011 μέχρι και τον Μάρτιο του 2013 έχουν καταγραφεί 400 περιπτώσεις οχημάτων που βρίσκονται μόνιμα παρκαρισμένα, πολλά από τα οποία είναι σχετικά καινούργια και βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Από τις 400 περιπτώσεις, εγκαταλελειμμένων οχημάτων, τα 250 μετακινούνται διαρκώς σε διαφορετικές θέσεις στάθμευσης μέσα στην πόλη, ενώ σε περίπου 150 περιπτώσεις δεν έχει γίνει ακόμη έλεγχος από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Βόλου.

Μάλιστα το προηγούμενο διάστημα, 9 εγκαταλελειμμένα οχήματα μεταφέρθηκαν σε μάντρα προκειμένου να καταστραφούν και από αυτά τα 3 Ι.Χ. ζητήθηκαν πίσω από τους ιδιοκτήτες τους, πληρώνοντας φυσικά σχετικό πρόστιμο.

Οπως αναφέρει αρμόδιος του Δήμου Βόλου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, έχουν αυξηθεί τα μόνιμα παρκαρισμένα οχήματα, πολλά από τα οποία είναι καινούργια καθώς χρονολογούνται από το 2009 – 2010.

Ο οδηγός πλέον σκέφτεται πολύ σοβαρά πριν βάλει το κλειδί στη μίζα, το πόσα χιλιόμετρα θα διανύσει, ποιες διαδρομές θα ακολουθήσει και γενικά για ποιο λόγο θα χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό του.

Συγκεκριμένα η διαδικασία του Δήμου Βόλου έχει ως εξής. Στις περιπτώσεις εγκαταλελειμμένων Ι.Χ. η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου καταγράφει και φωτογραφίζει αυτά τα αυτοκίνητα και έπειτα τους επικολλούν το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα, που ζητά από τους ιδιοκτήτες να τα απομακρύνουν από τον κοινόχρηστο χώρο και να τα μετακινήσουν σε ιδιωτικό χώρο.

Επειτα μετά από 45 ημέρες, εάν δεν υπάρχει καμία επικοινωνία από τους ιδιοκτήτες των εγκαταλελειμμένων ΙΧ, μετά και από σχετική ενημέρωση της αστυνομίας, μετακινούνται από την εταιρεία ανακύκλωσης. Τέλος, δίνεται ακόμη μια μικρή παράταση, από την εταιρεία ανακύκλωσης, καθώς τα εγκαταλελειμμένα Ι.Χ. καταστρέφονται μετά από ένα δεκαήμερο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου