ΤΟΠΙΚΑ

Ιδού η αναβολή χειρουργείων

ιδού-η-αναβολή-χειρουργείων-697087

Παρά την ολοφάνερη προσπάθεια της Διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου, προφανώς μετά από πολιτικές πιέσεις ή διαταγές, να διαψεύσει το θέμα που ανέδειξε χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ για την αναβολή των τακτικών χειρουργείων επειδή δεν είχε γίνει μοριακός έλεγχος, το έγγραφο που δίνει στη δημοσιότητα σήμερα ο «Τ» και το οποίο εστάλη σε όλες τις κλινικές του Νοσοκομείου, επιβεβαιώνει ότι δόθηκε εντολή να αναβληθούν τακτικά χειρουργεία.

Το συγκεκριμένο έγγραφο αποτελεί παράλληλα μία «απάντηση» προς εκείνα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που έχουν μάθει να χαϊδεύουν την εξουσία χωρίς να ασχολούνται επί της ουσίας με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους και έσπευσαν χθες να υιοθετήσουν την ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου χωρίς καν να προβούν στο απαραίτητο ρεπορτάζ.

Η επίσημη δε ανακοίνωση για την αναβολή των τακτικών χειρουργείων κοινοποιήθηκε στους Διευθυντές της Ορθοπεδικής, Ουρολογικής και Μαιευτικής Κλινικής του ΓΝΒ με έγγραφο που είχε αριθμό Πρωτοκόλλου 1986 και φέρει την υπογραφή του Υπευθύνου της Αιμοδοσίας.

Η ανακοίνωση (;) της Διοίκησης….

Στην ανακοίνωση «σκοπιμότητας» που υπογράφεται από τον Διοικητή του ΓΝΒ Κώστα Καραμπάτσα, με αφορμή το ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ υποστηρίζονται τα εξής :

«Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με την αναβολή χειρουργείων στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, πληροφορούμε με απόλυτη συναίσθηση ευθύνης την κοινή γνώμη και τους πολίτες της Μαγνησίας ότι :

Στο ΓΝΒ στις 27 /8/2013 πραγματοποιήθηκαν όλα τα τακτικά και επείγονται χειρουργεία. Κανένα χειρουργείο δεν αναβλήθηκε. Μετά από σύσκεψη με τη Διεύθυνση της Ιατρικής Υπηρεσίας και της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ασφάλεια σε ελεγμένο αίμα, ενώ η διαδικασία της ασφαλούς μεταφοράς του αίματος εγκρίθηκε από το Δ.Σ του νοσοκομείου.

Σε απόλυτη συνεννόηση με το Κέντρο Μοριακού Ελέγχου στη Λάρισα κάνουμε το καλύτερο δυνατό με ευθύνη και συνέπεια απέναντι στον ασθενή και τις ανάγκες του.

Κατά συνέπεια δεν τίθεται θέμα οποιασδήποτε δυσλειτουργίας.

Διοίκηση , γιατροί και προσωπικό του ΓΝΒ, διαβεβαιώνουμε τους πολίτες της Μαγνησίας ότι κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει.»

Η εντολή αναβολής ….

H ανακοίνωση που εστάλη στις Κλινικές του Νοσοκομείου το πρωί της 27ης Αυγούστου, επισημαίνονταν τα εξής :

«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω προσωρινής διακοπής του Μοριακού Ελέγχου των Μονάδων Αίματος στο Κέντρο Μοριακού Ελέγχου στη Λάρισα καθίσταται επιτακτική και αναγκαία η αναβολή των τακτικών χειρουργείων στο ΓΝ Βόλου για την ασφάλεια των ασθενών. Το πρόβλημα είναι προσωρινό και ανεξάρτητο από τον σταθμό αιμοδοσίας Βόλου. Η ασφάλεια των ασθενών είναι το κύριο και μοναδικό κριτήριο που μας αναγκάζει να επικοινωνήσουμε και γραπτώς μαζί σας.»

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε μία τουλάχιστον περίπτωση-προφανώς θα υπήρχαν και άλλες- η ασθενής που είναι καρκινοπαθής και νοσηλεύονταν στην Ουρολογική Κλινική του ΓΝΒ ενημερώθηκε το πρωί της Τρίτης ότι το χειρουργείο που ήταν προγραμματισμένο για χθες Τετάρτη αναβάλλεται λόγω της παραπάνω εντολής για αυτό και υποχρεώθηκε να πάρει εξιτήριο, με την υπόσχεση, ότι θα ειδοποιηθεί τηλεφωνικά την ερχόμενη εβδομάδα πιθανότητα και αφού ομαλοποιηθεί η κατάσταση ότι θα χειρουργηθεί.

Τέλος αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι την ώρα που στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας διά στόματος του ίδιου του διευθυντή της Νευροχειρουργικής χθες καταγγέλθηκε ότι δεν έγινε κανένα χειρουργείο, επειδή δεν έγινε μοριακός έλεγχος στο αίμα, στο ΓΝΒ η Διοίκηση υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο και ενώ όλες οι Μονάδες αίματος όλων των νοσοκομείων της Θεσσαλίας ελέγχονται από το Κέντρο Μοριακού Ελέγχου που εδρεύει στη Λάρισα.

Σχετικά άρθρα : Στον αέρα τακτικά χειρουργεία

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου