ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη του Κων. Μαραβέγια στους «Μάγνητες Τυφλούς»

επίσκεψη-του-κων-μαραβέγια-στους-μάγ-694990

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με προβλήματα όρασης, με αιχμή το ζήτημα των εμβολιασμών, κυριάρχησαν στη χθεσινή συνάντηση του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια με το προεδρείο του Συλλόγου «Μάγνητες Τυφλοί». Στη συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος κ. Λάμπρος Παρασκευάς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ. Μαραβέγιας εξέφρασε καταρχάς το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τα άτομα με αναπηρία, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων ότι ήδη έχει ασκήσει κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για την προτεραιοποίηση των ΑμεΑ στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, και την διανομή tablets σε μαθητές που ανήκουν σε ομάδες ειδικών αναγκών.

Στη συνέχεια, ενημέρωσε το προεδρείο ότι σε επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, έχει ζητήσει να ληφθεί μέριμνα ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ατόμων με αναπηρία και να μην απομακρύνονται από το Κέντρο Υγείας Βόλου προκειμένου να εμβολιαστούν.

Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι σήμερα Δευτέρα θα έχει νέα επικοινωνία με τον κ. Θεμιστοκλέους, με αίτημα να οριστεί νέος χώρος για τους εμβολιασμούς εντός της πόλης του Βόλου, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι στον σχεδιασμό του υπουργείου είναι να λειτουργήσουν κινητές μονάδες εμβολιασμού για τα άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Όπως είπε ο κ. Μαραβέγιας, αυτή τη στιγμή εμβολιάζονται καθημερινά 160 άτομα στον Βόλο και άλλα 160 στα υπόλοιπα τρία εμβολιαστικά κέντρα, δηλαδή συνολικά πραγματοποιούνται 320 εμβολιασμοί την ημέρα. Ο ίδιος θα επιδιώξει να προστεθεί ένα ακόμη εμβολιαστικό κέντρο για το εμβόλιο της ASTRA ZENECA στον Βόλο.

Επίσης, σημείωσε ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έκανε αποδεκτό το αίτημά του να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι μαθητές άνω των 16 ετών και οι εκπαιδευτικοί των ειδικών σχολείων.

«Η σημερινή κυβέρνηση έχει κινηθεί πιο ανθρώπινα από την προηγούμενη και είμαστε ευτυχείς γι’ αυτό», επισήμανε ο κ. Παρασκευάς, με τον κ. Μαραβέγια να απαντά ότι «η παρούσα κυβέρνηση μόνο αδιάφορη δεν είναι για τα προβλήματα των ΑμεΑ. Υπενθύμισε ότι στο υπουργείο Εργασίας υλοποιείται η διαδικασία προκήρυξης θέσεων για διορισμούς ΑμεΑ στο Δημόσιο μέσω ΟΑΕΔ, ενώ το νομοσχέδιο για την Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας που θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή έρχεται να δημιουργήσει ένα κέντρο συντονισμού των μέτρων που λαμβάνονται υπέρ των ΑμεΑ και ιδιαίτερα του ελέγχου εφαρμογής τους».

Επίσης, πρόσφατα με νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος ψηφίστηκε η παροχή διευκολύνσεων για την ενίσχυση της προσβασιμότητας των κτηρίων από ΑμεΑ, ενώ σημαντική ήταν και η ένταξη τον Δεκέμβριο ειδών απαραίτητων στους τυφλούς στον υπερμειωμένο ΦΠΑ (6%).

Ακολούθησε συζήτηση που ηχογραφήθηκε και θα μεταδοθεί από την Ορθόδοξη Μαρτυρία, κατά την οποία επαναλήφθηκαν οι απόψεις για την θέση των ΑμεΑ και την αντιμετώπισή τους από την κοινωνία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου