ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση του Χρήστου Μπουκώρου με το Σωματείο «Μάγνητες Τυφλοί»

συνάντηση-του-χρήστου-μπουκώρου-με-το-697086

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σωματείου «Μάγνητες Τυφλοί» κ. Παρασκευά Λάμπρο, καθώς και με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος, το πρωί της Παρασκευής, 19 Φεβρουαρίου 2021.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Συγκεκριμένα, όπως επεσήμαναν τα μέλη του σωματείου στον βουλευτή Μαγνησίας, η πανδημία έχει αυξήσει τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία, εκτινάσσοντας το κόστος διαβίωσής τους στα ύψη, με αποτέλεσμα να κρίνεται απαραίτητη η ενίσχυσή τους. Την ίδια στιγμή, η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού έχει περιορίσει σημαντικά την εθελοντική δραστηριότητα, γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο στα σωματεία ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Επίσης, αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε και το ζήτημα του εμβολιασμού των ατόμων με αναπηρία. Τα μέλη του σωματείου ζήτησαν να υπάρξει ειδική μέριμνα για το σύνολο των αναπήρων, ενώ ειδικότερα για τους τυφλούς, τους παραπληγικούς και τους πάσχοντες από Σύνδρομο Down επεσήμαναν ότι κρίνεται απαραίτητη η συνδρομή κινητής ομάδας εμβολιασμού.

Ο βουλευτής Μαγνησίας, αφού άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που του παρουσίασαν τα μέλη του σωματείου, δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει άμεσα στους αρμόδιους υπουργούς, με σκοπό την ουσιαστική αντιμετώπιση και επίλυσή τους.

Τέλος, ο Χρήστος Μπουκώρος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει και στη ραδιοφωνική εκπομπή του Προέδρου του Σωματείου «Μάγνητες Τυφλοί» κ. Παρασκευά Λάμπρου, όπου συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης για θέματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία και ειδικότερα τους τυφλούς της Μαγνησίας. Μάλιστα, ο βουλευτής Μαγνησίας ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου για την πρόσκληση και δεσμεύτηκε να συνεχίσει τη στενή και πολυετή συνεργασία τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου