ΤΟΠΙΚΑ

Δράσεις ευαισθητοποίησης για την καρδιακή ανακοπή

δράσεις-ευαισθητοποίησης-για-την-καρ-691144

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, το ΕΚΑΒ Λάρισας διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης στη Θεσσαλία.

Στην Ευρώπη κάθε μέρα χίλιοι άνθρωποι πεθαίνουν από καρδιακή ανακοπή. Το 90% αυτών των θανάτων θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν από το πρώτο λεπτό είχε γίνει απινίδωση.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου.

Στο Βόλο θα πραγματοποιηθεί δράση μεθαύριο Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου, 2016 από ώρα 10:00 έως 14:00 στην πλατεία Αγ. Νικολάου.

Ανάλογες διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικούς υπαίθριους χώρους σε όλη την Ελλάδα, στους οποίους θα γίνεται ενημέρωση, επιδείξεις σε Πολίτες, όπως επίσης και πρακτική εξάσκηση σε διάφορες δεξιότητες.

Θα περιλαμβάνουν διάλεξη, επίδειξη & πρακτική εξάσκηση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ/ΑΕΑ) σε Ενήλικες, Παιδιά και Βρέφη με ειδικά εκπαιδευτικά προπλάσματα και Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές (σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες του ERC) και διάλεξη, επίδειξη & πρακτική εξάσκηση στην τεχνική Απόφραξης Αεραγωγού από ξένο σώμα σε Ενήλικες, Παιδιά και Βρέφη.

Επίσης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα διανέμονται εκπαιδευτικά – ενημερωτικά φυλλάδια με οδηγίες, και θα γίνεται προβολή εκπαιδευτικών video και παρουσιάσεων (power point) που αφορούν στο ρόλο του ΕΚΑΒ, καθώς και παρουσίαση φωτογραφικού υλικού από δραστηριότητες του ΕΚΑΒ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου