ΤΟΠΙΚΑ

Κλείδωσαν τα έργα του ΕΣΠΑ για το Νοσοκομείο του Βόλου

κλείδωσαν-τα-έργα-του-εσπα-για-το-νοσοκ-812315

Μέχρι τις αρχές Αυγούστου θα βρίσκεται στα χέρια της επιτροπής ΕΣΠΑ του υπουργείου Υγείας η πρόταση της 5ης ΥΠΕ για τη χρηματοδότηση που θα λάβει το Νοσοκομείο Βόλου στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση του επιστημονικού συμβουλίου του Αχιλλοπούλειου μεταξύ άλλων προβλέπει κατά προτεραιότητα την προμήθεια ακτινολογικού εξοπλισμού, το ψηφιακό χειρουργείο και την ενίσχυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού σε συνδυασμό με επιπλέον εξοπλισμό στην ίδια μονάδα.

Στη χθεσινή σύσκεψη εξετάστηκαν όλες οι προτάσεις και από τους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς όπου, όπως είναι γνωστό, το νέο ΕΣΠΑ θα μοιράσει στον τομέα της υγείας 7 εκατ. ευρώ από τα οποία το 1,6 εκατ. ευρώ έχει δεσμευτεί ουσιαστικά για έργα που πρέπει να αποπερατωθούν σε Καρδίτσα και Λάρισα αλλά και άλλα 600.000 ευρώ που υπολογίζεται ότι είναι το κόστος του στεφανιογράφου στο Βόλο, το έργο δηλαδή που έχει κλειδώσει σχεδόν εξαρχής για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Πλήρωμα ΕΚΑΒ στη Σκιάθο

Χθες εξάλλου έγινε γνωστό ότι προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στη Σκιάθο όπου δεν καλύπτονται όλες οι βάρδιες με οδηγό ασθενοφόρου, θέμα που ανέδειξε με διαδοχικά δημοσιεύματα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, η 5η ΥΠΕ και μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός που έχει γίνει για επικουρικό προσωπικό, θα υπάρξει συνεργασία με το ΕΚΑΒ, προκειμένου ένα πλήρωμα δύο διασωστών να μεταβεί στη Σκιάθο και να προσφέρει βοήθεια για την κάλυψη των κενών κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την πλήρωση των κενών με επικουρικό προσωπικό. Για τη Μαγνησία προκηρύχθηκαν δύο θέσεις, μία θέση οδηγού για το Κέντρο Υγείας Σκιάθου και μία θέση οδηγού για το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής. Οι πίνακες, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκαν για τα πληρώματα μόλις προχθές, η διαδικασία όμως είναι χρονοβόρα καθώς θα πρέπει να αποσταλούν στον ΑΣΕΠ και μετά την αξιολόγηση να επιστρέψουν πίσω στην 5η ΥΠΕ για να κληθούν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν εάν αποδέχονται τη θέση.

Την ίδια ώρα όμως το Κέντρο Υγείας θα παραμένει ακάλυπτο με ότι αυτό συνεπάγεται σε περίοδο αιχμής.

Οι γιατροί του Κέντρου υγείας της Σκιάθου διαβλέποντας ότι μέσα στον Αύγουστο αυτή η κατάσταση θα χειροτερέψει με δεδομένο ότι εξαιτίας του τουρισμού ο πληθυσμός του νησιού τετραπλασιάζεται, απέστειλαν επιστολή προς τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου με την οποία και επισημαίνουν τις δυσκολίες της υφιστάμενης κατάστασης και ζητούν να βρεθεί λύση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου