ΤΟΠΙΚΑ

Δώρισαν στον Βόλο εντυπωσιακή τοιχογραφία

δώρισαν-στον-βόλο-εντυπωσιακή-τοιχογ-690789

Το επεισόδιο, στο οποίο θα προβληθεί η πόλη, αναμένεται να παίξει τον Απρίλιο

Εντυπωσιακή τοιχογραφία, στην οποία «παντρεύονται» εικόνες και σύμβολα της πόλης, είναι το δώρο του street artist Same 84 στον Βόλο, με την ολοκλήρωση των τριήμερων γυρισμάτων στην πόλη για τις ανάγκες της εκπομπής «Η Τέχνη του Δρόμου» που άρχισε στην ΕΡΤ3, στην οποία παρουσιαστής είναι ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Χθες ο Same 84 ολοκλήρωσε την τοιχογραφία του στον τοίχο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, επί της οδού Ογλ, στο κέντρο του Βόλου. Πρόκειται για έργο, το οποίο εμπνεύστηκε από τις εικόνες κατά την περιήγησή του στην πόλη και την επαφή του με τους ανθρώπους της.

«Η θεά Αθηνά, ένα τρένο και ένα ιστιοπλοϊκό είναι τα στοιχεία που πάντρεψα στην τοιχογραφία, εμπνεόμενος από τη βόλτα μου στον Βόλο, τη γνωριμία μου με ανθρώπους, την επίσκεψη σε μνημεία», ανέφερε ο Same 84 χθες το μεσημέρι κι ενώ πρόσθετε τις τελευταίες πινελιές.

Δεν είναι η πρώτη τοιχογραφία του Same 84 στον Βόλο. Εργα του μπορεί να δει κανείς και σε άλλα σημεία στην πόλη. Αλλωστε η street art είναι μορφή τέχνης που αναπτύσσεται. «Ο κόσμος την έχει αγκαλιάσει. Βλέπουμε ολοένα και μεγαλύτερες τοιχογραφίες σε περισσότερα μέρη», ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις του. Οπως εξήγησε, η street art βάζει χρώμα στις πόλεις και στη ζωή των ανθρώπων. «Το πιο απλό, ανοίγεις την πόρτα του σπιτιού σου κι αντί να βλέπεις λευκό ή γκρι τοίχο, βλέπεις χρώματα, ανεξάρτητα αν σου αρέσει ή όχι η τεχνική του καλλιτέχνη», ανέφερε.

Η εκπομπή για τον Βόλο αναμένεται να προβληθεί τον Απρίλιο και όπως επεσήμανε ο παραγωγός της εκπομπής Διονύσης Ζίζηλας, η πόλη ήταν από τις πρώτες επιλογές. «Μας αρέσει ο Βόλος. Η πόλη μπορεί να γεμίσει ένα επεισόδιο. Εχει να πει και να δείξει πολλά, γράφει όμορφα στην κάμερα. Η συγκεκριμένη εκπομπή είναι διαφορετική. Είχαμε την ιδέα να παντρέψουμε το ταξίδι με την τέχνη. Η διαφορά είναι ότι δεν προβάλλουμε μόνο το τοπίο, αλλά αφήνουμε το αποτύπωμά μας. Ένα έργο τέχνης ως δώρο πίσω στην πόλη», ανέφερε ο κ. Ζίζηλας.

Οικοδεσπότης των συντελεστών της εκπομπής ήταν η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Βόλου Γεωργία Μποντού Τοκαλή, η οποία μάλιστα επέδειξε και το κεντρικό σημείο για τη φιλοτέχνηση της νέας τοιχογραφίας στην πόλη. «Είναι χαρά μας που υποδεχθήκαμε τους συντελεστές της εκπομπής. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό οδοιπορικό μέσα από το οποίο θα προβληθεί η πόλη μας και οι άνθρωποί της. Το γκράφιτι που θα μείνει ως δώρο της εκπομπής στον Βόλο είναι πραγματικά εντυπωσιακό και απεικονίζει την εξέλιξη της πόλης μέσα από το πέρασμα των αιώνων: μέσα από την Αθηνά ένα γλυπτό στο σταθμό το ΟΣΕ φαίνεται η εξέλιξη της τέχνης, το τρένο απεικονίζεται ως μοχλός ανάπτυξης του τόπου, ενώ η ιστιοπλοΐα αποτελεί την εξέλιξη της μυθικής Αργούς», σημείωσε η κ. Μποντού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου