ΤΟΠΙΚΑ

Παροχές από το ΙΚΑ μέχρι νεωτέρας

παροχές-από-το-ικα-μέχρι-νεωτέρας-688571

Κάθε 1η και 15 του μήνα οι πληρωμές των ασφαλισμένων

Υπό την «ομπρέλα» του ΙΚΑ παραμένουν οι Παροχές μέχρι νεωτέρας. Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι η μετάβαση στον ΕΟΠΥΥ όπως είχε αποφασιστεί το Φθινόπωρο αλλά δεν έγινε, απομακρύνεται οριστικά. Σε κανονική λειτουργία το Τμήμα στο ΙΚΑ Βόλου με τους υπαλλήλους που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και «επέστρεψαν» με προσωρινή απόφαση, να παραμένουν στις θέσεις τους τουλάχιστον μέχρι το Μάρτιο.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Οι υπάλληλοι είχαν βγει αρχικά σε διαθεσιμότητα αλλά επέστρεψαν πίσω στην υπηρεσία μέχρι να μεταταχτούν μετά στον ΕΟΠΥΥ, καθώς ο ενιαίος οργανισμός με επιστολή του ήταν εκείνος που ζήτησε να φρενάρει η διαδικασία μέχρι νεωτέρας και έτσι υπογράφηκαν οι αποσπάσεις των πρώην υπαλλήλων του ΙΚΑ.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι του Τμήματος Παροχών στο ΙΚΑ Βόλου καθώς έχουν γίνει κυριολεκτικά «μπαλάκι» μεταξύ ΕΟΠΥΥ, ΙΚΑ και τούμπαλιν, τώρα εμφανίζονται προσωρινά ως «αποσπασμένοι» στο ΙΚΑ το οποίο έχουν υπηρετήσει για περισσότερα από 20 χρόνια ο καθένας ως δημόσιοι υπάλληλοι.

Μέχρι το Μάρτιο παραμένουν αποσπασμένοι στο ΙΚΑ και για το εάν θα μεταταγούν στον ΕΟΠΥΥ ή όχι θα εξαρτηθεί από το εάν η αρμοδιότητα των παροχών μεταφερθεί οριστικά στον ενιαίο οργανισμό ή όχι.

Σημειώνεται ότι η κατάθεση των δικαιολογητικών για τη χορήγηση της οποιασδήποτε παροχής γίνεται στο Τμήμα Παροχών Ασθένειας . Η πίστωση τραπεζικών λογαριασμών γίνεται κατά τις ημερομηνίες (μία) 1 και (δεκαπέντε) 15 κάθε μήνα. Σε περίπτωση αργίας κατά την ημερομηνία αυτή, η πίστωση και η πληρωμή της παροχής γίνεται την αμέσως προηγούμενη εργάσιμη ημέρα. Η ημερομηνία πίστωσης της παροχής στον οικείο λογαριασμό θεωρείται για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ως ημερομηνία πληρωμής αυτής, ανεξάρτητα από το χρόνο ανάληψής της, εκ μέρους του δικαιούχου.

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχει δημιουργήσει κεντρικά ηλεκτρονικό αρχείο με το σύνολο των αποφάσεων όλων των Μονάδων, το οποίο περιέχει τα στοιχεία των δικαιούχων, τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και τα προς πίστωση ποσά. Το αρχείο αυτό αποστέλλεται στη ΔΙΑΣ ΑΕ, η οποία διαβιβάζει τα στοιχεία αυτά προς τις Τράπεζες. Οι Τράπεζες ελέγχουν το υπαρκτό των λογαριασμών και πιστώνουν τους υπαρκτούς με το αντίστοιχο ποσό. Οι εντολές πίστωσης ενεργοποιούνται κάθε 1η και 15 του μήνα. Σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο απορρίπτεται η πίστωση, η ΔΙΑΣ ΑΕ φροντίζει για την ενημέρωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου