ΤΟΠΙΚΑ

Επιστρέφουν οι απολυμένοι σε διάφορους κλάδους

επιστρέφουν-οι-απολυμένοι-σε-διάφορο-688600

Εβδομήντα περίπου υπάλληλοι στη Μαγνησία που είχαν αποχωρήσει μετά τη διαθεσιμότητα

Εβδομήντα περίπου δημόσιοι υπάλληλοι διαφόρων κλάδων που είχαν «απολυθεί» μετά από το πρόγραμμα διαθεσιμότητας στο οποίο είχαν ενταχθεί εκτιμάται ότι θα επιστρέψουν στις θέσεις τους στη Μαγνησία.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Με τις πρώτες εκτιμήσεις του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στο Βόλο, υπολογίζεται ότι περίπου 70 δημόσιοι υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων θα επιστρέψουν σταδιακά στις θέσεις τους, μόλις ψηφιστεί ο σχετικός νόμος που προανήγγειλε ο αναπληρωτής Υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος.

Πρόκειται για τους καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης που είχαν απολυθεί μετά την λήξη του προγράμματος διαθεσιμότητας, τους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και δημοτικούς αστυνομικούς, υπαλλήλους του ΙΚΑ που είχαν απολυθεί μετά το πρόγραμμα κινητικότητας καθώς επίσης σχολικούς φύλακες και υπάλληλους του Δήμου.

Μέχρι στιγμής στη συνάντηση που έγινε σε κεντρικό επίπεδο με τη θεσμική εκπροσώπηση της ΑΔΕΔΥ ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε μεν για την επαναφορά στην ενεργό απασχόληση περίπου 3.500 υπαλλήλων χωρίς όμως να αναφερθεί πιο εξειδικευμένα για κάθε κλάδο ξεχωριστά.

Ηταν ωστόσο σαφής ότι όλοι οι απολυμένοι, μόνιμοι υπάλληλοι ή με σχέση αορίστου χρόνου- περίπου 3.500 είναι- θα επιστρέψουν στη δουλειά τους. Μάλιστα ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε πως ο τρόπος άρσης των απολύσεων θα ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό στις προγραμματικές δηλώσεις, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα καταργηθεί ο νόμος Μητσοτάκη για τη διαθεσιμότητα. Θεωρεί όμως, αναγκαία την κινητικότητα και δηλώνει ότι οι απολυμένοι που θα επιστρέψουν «δεν είναι αναγκαστικό να πάνε όλοι στις ίδιες θέσεις πίσω».

«Μέχρι στιγμής αυτό που ξέρουμε είναι ότι έχει ανακοινωθεί επίσημα από υπουργικά χείλη. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να διευκρινιστούν για τον κάθε κλάδο προκειμένου και οι εργαζόμενοι να ξέρουν με ποιόν τρόπο θα επιστρέψουν και πότε» σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στο Βόλο Δημ. Κουτσούκος, όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει τις εξαγγελίες της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου