ΤΟΠΙΚΑ

Γ. Στασινός: Σε κρίσιμη καμπή ο κλάδος των μηχανικών

γ-στασινός-σε-κρίσιμη-καμπή-ο-κλάδος-τ-687941

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδων των μηχανικών και οι διεκδικήσεις του Τμήματος Μαγνησίας, συζητήθηκαν διεξοδικά στην έκτακτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, παρουσία του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργου Στασινόυ, που πραγματοποίησε χθες περιοδεία στις τέσσερις θεσσαλικές πρωτεύουσες.

Ο κ. Στασινός επισήμανε σε δηλώσεις του ότι ο κλάδος των μηχανικών είναι ίσως ο επιστημονικός κλάδος με τα περισσότερα προβλήματα και αυτός που έχει χτυπηθεί περισσότερο απ’ όλους, την περίοδο της κρίσης και συνεχίζει να δέχεται τις επιπτώσεις.

Οπως διευκρίνισε, «πρόσφατα ψηφίστηκε ο νόμος 4412 για τις δημόσιες συμβάσεις, που δεν μπορεί να εφαρμοστεί, διότι δεν έχουν εκδοθεί τα πρότυπα τεύχη δημοπράτησης».

«Είναι μια σημαντική αμέλεια του Υπουργείου που καθυστερεί τα έργα του ΕΣΠΑ περισσότερους από τρεις μήνες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εργαστούν οι μηχανικοί», τόνισε με έμφαση.

Αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο που έχει τεθεί πρόσφατα σε διαβούλευση και αφορά μεταξύ άλλων στα ιδιωτικά έργα, στο νέο τρόπο έκδοσης αδειών, στον οικοδομικό διαγωνισμό και στα αυθαίρετα, ο κ. Στασινός είπε χαρακτηριστικά ότι «το νομοσχέδιο αυτό αλλάζει όλο το υπάρχον τοπίο» και πρόσθεσε: «Αν και αυτά τα νομοσχέδια δεν λειτουργήσουν σωστά, θα έχουμε καταστραφεί εντελώς ως κλάδος και όλοι μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ζητήματα».

Σημείωσε ακόμη πως πέραν αυτών των προβλημάτων τους μηχανικούς χτυπάει και η ανεργία και οι νέες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό. Το ποσοστό της ανεργίας στον κλάδο των μηχανικών αν και ουσιαστικά δεν μπορεί να υπολογιστεί στην πράξη, το ΤΕΕ το υπολογίζει σε 60 – 70%.

Σε ό,τι αφορά στις επερχόμενες εκλογές στο Κεντρικό και στα περιφερειακά τμήματα του ΤΕΕ, ο κ. Στασινός ζήτησε τη στήριξη των συναδέλφων του για να επανεκλεγεί και να ολοκληρώσει, όπως είπε, το έργο που ξεκίνησε ένα χρόνο πριν όταν ανέλαβε την προεδρία του ΤΕΕ.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα, τόνισε ότι υπάρχει συνεργασία σε καθημερινή βάση με τον κ. Στασινό, στον οποίο η Διοικούσα Επιτροπή θα μεταφέρει τα προβλήματα που καταγράφονται σε τοπικό επίπεδο και τις διεκδικήσεις των μηχανικών του Νομού, ενώ χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΤΕΕ ως «έναν άνθρωπο που έχει επίγνωση των προβλημάτων και πολλά απ’ αυτά έχουν λυθεί με την καλή συνεργασία και το ενδιαφέρον του».

ΝΤΙΝΑ ΠΑΠΠΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου