ΤΟΠΙΚΑ

Κοπή πίτας μέσω υπολογιστή στον Τομέα Πληροφορικής του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας

κοπή-πίτας-μέσω-υπολογιστή-στον-τομέα-685022

Το φλουρί κέρδισε με ηλεκτρονική κλήρωση ο μαθητής Κίαν Εζάντ

Με ξεχωριστό τρόπο έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους φέτος, οι μαθητές του Τομέα Πληροφορικής του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Η ανάδειξη του τυχερού που κέρδισε το φλουρί έγινε μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης, με τους μαθητές να έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη τα όσα διδάσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας.

Τη σύλληψη της ιδέας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του τομέα με τρόπο ξεχωριστό είχε η υποδιευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, Μαρία Φούσκη. Στα αρχικά σχέδια περιλαμβάνονταν εικονική κοπή πίτας μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ωστόσο κατά την προσπάθεια των μαθητών του τομέα να εφαρμόσουν την ιδέα στην πράξη, υπήρξαν δυσκολίες. Δεν το έβαλαν όμως κάτω. Κάνοντας χρήση των όσων διδάσκονται την ώρα του μαθήματος, προχώρησαν σε κλήρωση μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή για τον τυχερό που θα κέρδιζε το φλουρί και στη συνέχεια έκοψαν μια κανονική βασιλόπιτα.

Τυχερός για τη χρονιά αναδείχθηκε ο μαθητής της γ’ τάξης του Τομέα Πληροφορικής, Κίαν Εζάντ, ο οποίος παρέλαβε ως δώρο ένα τάμπλετ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, Σωκράτης Σαβελίδης καθώς και ο υπεύθυνος καθηγητής του τομέα Ν. Κοντονάτσιος.

Οπως τόνισαν, ο τρόπος με τον οποίο έγινε η κοπή της πίτας και η ανάδειξη του τυχερού που κέρδισε το φλουρί και το τάμπλετ, αφορούσε σε πρόγραμμα που οι ίδιοι οι μαθητές δημιούργησαν στο πλαίσιο του μαθήματος. Η δημιουργία του προγράμματος δεν έδωσε στους μαθητές μόνο την ευκαιρία του να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στην πράξη. Επιπλέον, τους χάρισε τη χαρά της δημιουργίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

(φωτο: Γιώργος Μπόλτσης)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου