ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς ΚΤΕΟ λεωφορεία και φορτηγά στη Μαγνησία

χωρίς-κτεο-λεωφορεία-και-φορτηγά-στη-μ-851206
Αλυσιδωτά προβλήματα προκαλεί η αναδιάρθρωση των ασφαλιστικών ταμείων ΤΣΑ- ΤΑΕ και ΤΕΒΕ και η ένταξή τους στον ενιαίο φορέα ΟΑΕΕ.
Επί δεκαπέντε ολόκληρες μέρες, Αστικά, Υπεραστικά και τουριστικά λεωφορεία, καθώς και φορτηγά Δ.Χ στη Μαγνησία, αδυνατούν να περάσουν ΚΤΕΟ καθώς λόγω της αναδιάρθρωσης από τις αρχές του χρόνου το ΤΣΑ δεν χορηγούσε τις απαραίτητες βεβαιώσεις για να προσκομιστούν στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών.
Δεκάδες επαγγελματίες αυτοκινητιστές υποχρεώθηκαν όλες αυτές τις μέρες να “τραβήξουν” χειρόφρενο μόνο και μόνο προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα, καθώς τίθεται θέμα ασφάλειας στην κυκλοφορία τους, ενώ και ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας είναι πολύ αυστηρός σε τέτοιες περιπτώσεις.
Το… «κενό» που υπήρξε αναμένεται να αντιμετωπιστεί από σήμερα- σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της Διευθύντριας του ΟΑΕΕ κ. Φ. Χορταργιά που ενημέρωσε τους αρμοδίους ότι θα χορηγείται η βεβαίωση που χρειάζεται για να μπορούν τα αυτοκίνητα να ελεγχθούν.
Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Δημ. Κολυνδρίνης ερωτηθείς από τον “Ταχυδρόμο” επιβεβαίωσε ότι λόγω των αλλαγών που επήλθαν στα συγκεκριμένα ασφαλιστικά ταμεία, λεωφορεία και φορτηγά Δ.Χ δεν μπορούν να περάσουν ΚΤΕΟ από την αρχή της νέας χρονιάς.
Οι περισσότεροι αυτοκινητιστές υποχρεώθηκαν να κάνουν χρήση του δικαιώματος που τους δίνει ο νόμος λόγω κωλύματος να μεταφέρουν χρονικά το ΚΤΕΟ, όμως εάν δε δοθεί λύση άμεσα, θα προκύψουν σίγουρα προβλήματα .

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από το ΚΤΕΟ, από τις αρχές του χρόνου δεν είναι δυνατόν να γίνουν μεταβιβάσεις, αφού απαραίτητη προϋπόθεση είναι η χορήγηση βεβαίωσης ότι δεν υπάρχουν οφειλές στις ασφαλιστικές εισφορές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου