ΤΟΠΙΚΑ

Νέος ιδιοκτήτης του ακινήτου της ΒΙΟΠΑΛ

νέος-ιδιοκτήτης-του-ακινήτου-της-βιοπ-851206

Με 1,8 εκ. ευρώ ο γνωστός Βολιώτης βιομήχανος Θεόφιλος Εφραιμίδης, πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, κατέχει από χθες το ακίνητο του πρώην εργοστασίου της ΒΙΟΠΑΛ, που είχε διακόψει τη λειτουργία της και κηρύχθηκε σε πτώχευση το 1999.
Ο κ. Εφραιμίδης κατέθεσε χθες προσφορά 1,8 εκ. ευρώ στον πλειστηριασμό για την απόκτηση του ακινήτου της ΒΙΟΠΑΛ στο τμήμα πτωχεύσεων του Πρωτοδικείου Βόλου και ήταν και ο μοναδικός τελικά που συμμετείχε, παρά τις πληροφορίες που διέρρεαν τις προηγούμενες μέρες ότι επιχειρηματίες εκτός Βόλου αλλά και εκτός Ελλάδος ενδιαφέρονται για την αγορά του ακινήτου.
Στη διαδικασία του πλειστηριασμού στα Δικαστήρια του Βόλου παραβρέθηκαν χθες δεκάδες πρώην εργαζόμενοι της κλωστοϋφαντουργίας που περιμένουν εδώ και οκτώ χρόνια να πάρουν τα οφειλόμενά τους.
Η διαδικασία πτώχευσης και πλειστηριασμού της πρώην κλωστοϋφαντουργίας διήρκεσε μία περίπου πενταετία για να φτάσουμε στο σημείο εκποίησης των εγκαταστάσεων, που είναι στην ουσία η ακίνητη περιουσία της βιοτεχνίας. Στην έκθεση εκποίησης περιγράφονται αναλυτικά τα όσα βρίσκονται στο χώρο του εργοστασίου και υπολογίζεται η αξία τους, όπως και η αξία του ακινήτου. Το τελικό ποσό του εκπλειστηριάσματος επικυρώθηκε στο προαναφερθέν ποσό του 1.800.000€.
Ο Βολιώτης βιομήχανος κ. Θεόφιλος Εφραιμίδης κατέθεσε χθες επιταγή 600.000 Ε, το 1/3 του συνολικού τιμήματος, όπως προβλέπεται από τον Νόμο, ενώ η οριστική απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες μέρες, επικυρώνοντας έτσι τον χθεσινό πλειστηριασμό.
Οι πρώην εργαζόμενοι της ΒΙΟΠΑΛ διεκδικούν περίπου 3.000.000 ευρώ και έχουν ζητήσει από τον Υπουργό Απασχόλησης κ. Σάββα Τσιτουρίδη να μην παρακρατηθούν από τον ΟΑΕΔ τα 600.000 ευρώ, τα οποία ο Οργανισμός είχε δώσει στους ανέργους το 1998» μετά τον πλειστηριασμό, αίτημα που στηρίζει σθεναρά και το Εργατικό Κέντρο Βόλου.
Εάν ο ΟΑΕΔ παρακρατήσει από το ποσό των 1,8 εκ. Ευρώ που θα αγοραστεί το ακίνητο τις 600.000 ευρώ και μετά αφαιρεθούν και τα υπόλοιπα έξοδα, τότε για τους πρώην εργαζόμενους θα απομείνουν γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ, περίπου δηλαδή το ένα τρίτο από αυτά που τους οφείλονται.
Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου έχει αποστείλει επιστολή στον υπουργό Απασχόλησης, ενώ αντιπροσωπεία των εργαζομένων έχει ήδη συναντηθεί με τον κ. Τσιτουρίδη, χωρίς ωστόσο ακόμη να υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου