ΤΟΠΙΚΑ

Ενέδρα θανάτου στο Μ. Καραμανλάκη

ενέδρα-θανάτου-στο-μ-καραμανλάκη-679762

Προσχεδιασμένο ήταν το αδίστακτο πυρ με καραμπίνα που άνοιξαν, το μεσημέρι της Δευτέρας, σε βάρος του πρωταθλητή του Bodybuilding Μανώλη Καραμανλάκη, τα δύο αδέρφια, τα οποία συνελήφθησαν για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, η οποία σόκαρε το Βόλο και το πανελλήνιο.

Το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για ενέδρα θανάτου, η οποία στήθηκε στη γωνία από το κατάστημά του Μ. Καραμανλάκη μετά τον καυγά με τον έναν εκ των αδερφών, 27 ετών, επιβεβαιώθηκαν πλήρως χθες από τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Μυστήριο, πάντως, συνεχίζει να καλύπτει τα κίνητρα της στυγνής αιματηρής επίθεσης, με τις αστυνομικές έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο 37χρονος συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Λάρισας, με την κατάσταση της υγείας να χαρακτηρίζεται σταθερή, αλλά κρίσιμη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Τα δύο αδέρφια, τα οποία οδηγούνται αύριο στον Ανακριτή, με τον έναν -τον 27χρονο μακελάρη- να έχει ομολογήσει την πράξη του, είχαν μελετήσει, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το σχέδιο «εκδίκησης», πριν επιστρέψουν στο κατάστημα με είδη sports και fitness, στην οδό Αναλήψεως 151 του 37χρονου πρωταθλητή.

Οι λεπτομέρειες του σκηνικού της φρίκης, αλλά και δευτερόλεπτα πριν «γαζώσουν» το Μ. Καραμανλάκη πισώπλατα, ενώ ο ίδιος επιχειρούσε να γλιτώσει από τα πυρά, παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου, χθες το μεσημέρι, από τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας Γιώργο Ταμβάκη, τον υποδιευθυντή Γιάννη Τόλια και το διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου Μίλτο Αλεξάκη.

Βαθύτερα τα κίνητρα

Πριν τον τετραπλό πυροβολισμό, με μακρύκαννη αυτόματη καραμπίνα Benelli και 12άρια σκάγια, ο 27χρονος είχε μεταβεί στο κατάστημα πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής και οργάνων γυμναστικής του 37χρονου πρωταθλητή, όπου και διαπληκτίστηκαν. Από τα πρώτα στοιχεία φέρεται οι δύο να είχαν διαφορές για εμπορική συναλλαγή, μετά από σκευάσματα που αγόρασε ή θέλησε να αγοράσει ο 27χρονος. Ωστόσο, το κεφάλαιο του κινήτρου της μαφιόζικης επίθεσης παραμένει ανοιχτό για τις αστυνομικές αρχές. Το επεισόδιο της Δευτέρας ήταν η αφορμή, αλλά τα κίνητρα της πράξης είναι βαθύτερα, ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Γ. Ταμβάκης, λέγοντας ότι η έρευνα συνεχίζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Παγίδα σε πολυκατοικία

Μετά τον καυγά, «ο δράστης, αφού αρχικά αποχώρησε με μοτοσικλέτα, στη συνέχεια επέστρεψε στο κατάστημα με συνεργό τον 33χρονο αδερφό του, με αυτοκίνητο αυτή τη φορά», ενημέρωνε ο αστυνομικός υποδιευθυντής Γιάννης Τόλιας.

Τότε, ο 33χρονος δράστης κάλεσε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος να βγει έξω. Οταν ο 37χρονος βγήκε από το κατάστημα του, ο 27χρονος δράστης, ο οποίος φορούσε κουκούλα τύπου «full face», του είχε στήσει καρτέρι, κρυμμένος σε είσοδο πολυκατοικίας, στη συμβολή των οδών Αναλήψεως με Αντωνοπούλου. Στη γωνία αποκαλύπτονταν το σχέδιο «εκδίκησης».

Μόλις πλησίασε άνοιξε το πυρ… Ο δεύτερος αδερφός, 27 ετών, έστρεψε την κάνη της καραμπίνας στον πρωταθλητή. Εκείνος στην προσπάθειά του να τον αποφύγει, γύρισε την πλάτη του και κινήθηκε πίσω προς το κατάστημά του. Οι τέσσερις πυροβολισμοί ήχησαν δυνατά. Τα πρώτα σκάγια βρήκαν τον γιγαντόσωμο πρωταθλητή από απόσταση δέκα περίπου μέτρων. Η καραμπίνα γάζωσε πισώπλατα τον 39χρονο, με αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό του. Στη συνέχεια, οι δύο δράστες διέφυγαν με το αυτοκίνητο, ενώ ο Μανώλης Καραμανλάκης έπεφτε αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών ήταν άμεση και λίγη ώρα αργότερα οι δυο δράστες συνελήφθησαν, ενώ επέστρεφαν στην οικία τους με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε. Το θύμα μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Κλεμμένη καραμπίνα

Η αυτόματη καραμπίνα, η οποία οπλίστηκε σε βάρος του Μ. Καραμανλάκη, βρέθηκε κρυμμένη σε θαμνώδη περιοχή, κοντά στην οικία των δύο αδερφών, οι οποίοι (άεργοι και οι δύο) διαμένουν με τους γονείς τους, σε περιοχή δίπλα στη συνοικία του Αλιβερίου.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι πρόκειται για την ίδια καραμπίνα, που είχε χρησιμοποιηθεί στη ληστεία των ΕΛΤΑ Νεάπολης στο Βόλο, στις 25 Ιουλίου 2013, καθώς αποδείχθηκε ότι τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν για την απόπειρα ανθρωποκτονίας ήταν τα πρόσωπα πίσω από τις κουκούλες της ένοπλης εισβολής στα ΕΛΤΑ, με λεία 7.200 ευρώ.

Η καραμπίνα διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένη και την είχαν αρπάξει από αγροτόσπιτο, στις 4 Ιουλίου.

Απολογούνται αύριο

Σε βάρος των δύο αδερφών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ζήτησαν και έλαβαν 48χρονη προθεσμία και θα απολογηθούν για τις πράξεις τους στον Ανακριτή αύριο Παρασκευή.

ΣΧΕΤΙΚΆ ΆΡΘΡΑ :

Ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ Νεάπολης στο Βόλο

Δολοφονική επίθεση

Εν ψυχρώ εκτέλεση

Τρόμος στην οδό Αναλήψεως

Οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης

Συνελήφθησαν οι δράστες

Πίσω από ληστεία οι δράστες που άνοιξαν πυρ στον Μ. Καραμανλάκη

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου