ΤΟΠΙΚΑ

«Νεκρές» και χθες οι Γραμματείες του Π.Θ.

νεκρές-και-χθες-οι-γραμματείες-του-π-679429

«Νέκρωσαν» και χθες οι γραμματείες των τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τους διοικητικούς υπαλλήλους να συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα τους, ενάντια στην επικείμενη ανακοίνωση διαθεσιμοτήτων από το Υπουργείο Παιδείας.

Σε έκτακτη γενική τους συνέλευση, αποφάσισαν την κορύφωση των κινητοποιήσεών τους και αυτό το διήμερο, σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, συμμετέχοντας καθολικά στη νέα 48ωρη απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία.

Εγγραφές πρωτοετών στα τμήματα του Π.Θ. δεν έγιναν, ενώ ομάδες διοικητικών, βρίσκονταν στις γραμματείες για την περιφρούρηση του αγώνα τους.

Τις φωνές τους στο πλευρό των διοικητικών υπαλλήλων, τυχόν απομάκρυνση των οποίων από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα θέσει σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία του ιδρύματος, ενώνουν αυτές τις ημέρες και οι φοιτητές, που ξεκινούν δειλά – δειλά γενικές συνελεύσεις στα τμήματά τους.

Χθες, σε ανοιχτό διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποίησαν οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής, αποφάσισαν να ενισχύσουν με την παρουσία τους, τους αγώνες των διοικητικών υπαλλήλων.

Σημειώνεται ότι στη μία σήμερα το μεσημέρι, στο Θόλο του κτιρίου Παπαστράτος, διοικητικοί, καθηγητές και φοιτητές θα πραγματοποιήσουν κοινή γενική συνέλευση, προκειμένου να συντονίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα από την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα δοθεί «η μητέρα όλων των μαχών» ενάντια στην ανακοίνωση των ονομάτων των διοικητικών υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου