ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη 19,5 ετών στη 47χρονη δολοφόνο

καταδίκη-195-ετών-στη-47χρονη-δολοφόνο-851206

Κάθειρξη 19,5 ετών, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για οκτώ χρόνια και η έφεση να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, ήταν η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου για την 47χρονη Πετρούλα Γρίβα, η οποία κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσμένη και σε απόπειρα και οπλοχρησία. Η ίδια δέχθηκε την απόφαση ψύχραιμα και με τη συνοδεία των αστυνομικών οδηγήθηκε στο Τμήμα Μεταγωγών Βόλου, προκειμένου να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου ήδη ήταν προφυλακισμένη για 18 μήνες.

Το έγκλημα είχε διαπραχθεί στις 28 Ιουλίου 2005 έξω από το σπίτι της 45χρονης, στο 3ο χιλιόμετρο του δρόμου Αγριάς – Δράκειας.

Η Γρίβα είχε σκοτώσει με την κυνηγετική καραμπίνα και από απόσταση οκτώ περίπου μέτρων στη αυλή του σπιτιού της την Ελένη Σγούρα, 33 ετών, μητέρα ενός μικρού αγοριού και είχε τραυματίσει σοβαρά τον 47χρονο Νικ. Αλεξίου, με τον οποίο διατηρούσε στο ερωτικό δεσμό. Η δράστιδα είχε τηλεφωνήσει στην Αστυνομία και ο αστυνομικός με τον οποίο συνομιλούσε είχε ακούσει τους πυροβολισμούς. Την ώρα του φονικού ο άνδρας της 45χρονης απουσίαζε από το σπίτι.

Η χθεσινή ημέρα ξεκίνησε με την αγόρευση του Εισαγγελέα της έδρας κ. Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος στην πρότασή του προς το δικαστήριο, ζήτησε την ενοχή της κατηγορουμένης προσάπτοντας δόλο στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και ενδεχόμενο δόλο στην ανθρωποκτονία της 33χρονης. Πρότεινε ωστόσο να της αναγνωριστεί ελαφρυντικό στις πράξεις της λόγω της ανάρμοστης συμπεριφοράς των παθόντων.

Ακολούθησαν οι αγορεύσεις των τριών συνηγόρων πολιτικής αγωγής (κ.κ. Αχιλ. Γκέσκου, Θωμ. Οικονόμου και Θαν. Χαρμάνη) και τριών συνηγόρων υπεράσπισης (κ.κ. Γιαν. Διαμαντή, Κυρ. Παπαγεωργίου και Φιλ. Πρωτοσύγγελου) και το δικαστήριο στη συνέχεια διέκοψε προκειμένου να εκδώσει την απόφασή του.

Μετά από διακοπή δύο και πλέον ωρών το Κακουργιοδικείο Βόλου έκανε δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα, και αποφάσισε την ενοχή της κατηγορουμένης αναγνωρίζοντάς της ελαφρυντικό.

Επί της ποινής ο Εισαγγελέας τής έδρας πρότεινε συνολικά 22 χρόνια κάθειρξη, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε συνολικά 26 χρόνια. Με ποινή βάσης τα 15 χρόνια για την ανθρωποκτονία, το δικαστήριο επέβαλε τελικά στην Πετρούλα Γρίβα 19,5 χρόνια ποινή κάθειρξης. Η καταδικασθείσα αναμένεται να καταθέσει έφεση κατά της απόφασης, προκειμένου η υπόθεση να εκδικαστεί και από Εφετείο Κακουργημάτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου