ΤΟΠΙΚΑ

Την εκλογική του τακτική συζητά ο ΣΥΝ

την-εκλογική-του-τακτική-συζητά-ο-συν-851206

Με τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής το προσεχές Σαββατοκύριακο, ο ΣΥΝ ανοίγει και επίσημα τη συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος για την εκλογική του τακτική.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος σε τοποθέτησή του στη σημερινή συνεδρίαση ανακοίνωσε ότι δεν θα θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα ούτε στο Λεκανοπέδιο Αττικής, ούτε στη Θεσσαλονίκη και θα επιλέξει μια άλλη περιφέρεια, που, όπως είπε, “να είναι εκλόγιμη μόνο μ ένα πολύ μεγαλύτερο αποτέλεσμα για τον ΣΥΝ”.
Ο Αλέκος Αλαβάνος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο” και πρόσθεσε ότι ότι ο ΣΥΝ μπορεί να δώσει “τη μάχη με πίστη στις δυνατότητές μας, τις δυνατότητες της ενωτικής Αριστεράς και με εντυπωσιακά αποτελέσματα”.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ έπλεξε το εγκώμιο της σημερινής κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, γιατί “λειτούργησε με συνοχή, σύμπνοια, πρωτοβουλία και έμπνευση” και τόνισε την ανάγκη να αξιοποιηθούν τα στελέχη που αναδεικνύονται στους κοινωνικούς και δημοκρατικούς αγώνες.
Ο Αλέκος Αλαβάνος σημείωσε ότι η εκλογική περίοδος, σύντομη ή μακρότερη, βρίσκει τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς εμπροσθοφυλακή και δύναμη κρούσης της αντιπολίτευσης, απέναντι στις πολιτικές της ΝΔ και αυτό γιατί, όπως είπε, “εμείς είμαστε η μαχητική, κινηματική, ενωτική, προγραμματική αντιπολίτευση στους αγώνες για το άρθρο 16,για τις ελευθερίες, για τα δικαιώματα, για το κοινωνικό κράτος, για την οικολογία”.
Στόχος του ΣΥΝ στις εκλογές “δεν είναι η επανείσοδος στη Βουλή, αλλά ο πολλαπλασιασμός των δυνάμεων της πολιτικής έκφρασης, αυτού του πολύχρωμου και νεανικού ποταμού, που βλέπουμε στο άρθρο 16, στο Κοινωνικό Φόρουμ και τις διαδηλώσεις του, στις δράσεις απέναντι στα φαινόμενα του θερμοκηπίου”, τόνισε ο κ. Αλαβάνος, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΝ μπορεί να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό.
Αναφερόμενος, ειδικότερα, στο θέμα της δικής του υποψηφιότητας ο Αλέκος Αλαβάνος τόνισε:
“Θέλω, λοιπόν, να σας ανακοινώσω την απόφασή μου, η υποψηφιότητα του Προέδρου του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές, αυτή τη φορά να είναι εκτός Λεκανοπεδίου Αττικής και εκτός νομού Θεσσαλονίκης, εκτός, δηλαδή, των περιοχών εκείνων που εκλέγεται βουλευτής αμέσως με την είσοδο του κόμματος στη Βουλή ή λίγο παραπάνω. Να είναι σε μια περιφέρεια που είναι εκλόγιμη μόνο με ένα πολύ μεγαλύτερο αποτέλεσμα για τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Είναι βαθιά πεποίθησή μου ότι μπορούμε. Μπορούμε να έχουμε μια εντελώς διαφορετική Βουλή που θα σφραγίζεται από την εμπνευσμένη δυναμική, νεανική παρουσία της Αριστεράς”.

Ερώτηση για την Παιδεία
Στο μεταξύ, ο κ.Αλαβάνος κατάθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, με την οποία ζητά την απόσυρση των κυβερνητικών προτάσεων για το άρθρο 16, το νόμο πλαίσιο και το άσυλο.
Συγκεκριμένα, ερωτά εάν «δεδομένης της ευρύτατης και δικαιολογημένης αντίδρασης της εκπαιδευτικής κοινότητας στην πολιτική του, πρόκειται να αποσύρει την πρότασή του για την αναθεώρηση του άρθρου 16 και την λειτουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων, τις προτάσεις για αλλαγή του νόμου πλαισίου και του νομοθετικού πλαισίου για το άσυλο, συμβάλλοντας έτσι στην αποκατάσταση της λειτουργίας των Πανεπιστημίων, που η κυβέρνηση με την μέχρι τώρα στάση έχει πλήρως απορυθμίσει, και στην έναρξη ενός πραγματικού διαλόγου με βάση τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας».
Παράλληλα, ερωτά τον κ. Καραμανλή «πώς αντιδρά η κυβέρνηση στις προτάσεις των Πρυτάνεων των τεσσάρων αρχαιοτέρων Πανεπιστημίων της χώρας, που είναι σε θετική κατεύθυνση, σε σχέση με τη σημερινή κρίση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση»

Συνάντηση με τις καθαρίστριες

Το πρωί ο κ.Αλαβάνος συναντήθηκε με το Σωματείο καθαριστριών – καθαριστών δημόσιων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αθηνών: «Όταν ζητάμε 5% για την Παιδεία, σημαίνει συγγράμματα, σημαίνει έρευνα αλλά σημαίνει και αμοιβή όλων των εργαζομένων στην εκπαίδευση”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ μετά τη συνάντηση και ζήτησε τη μονιμοποίηση όλων ανεξαίρετα των καθαριστριών και την αναγνώριση της προϋπηρεσίας, καθώς και την κατάργηση του θεσμού της εργολοβίας, ο οποίος, όπως είπε, είναι ουσιαστικά ένα είδος οικονομικής και κοινωνικής σωματεμπορίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου