ΤΟΠΙΚΑ

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

κλιμάκωση-των-κινητοποιήσεων-στο-παν-851206

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τη μη αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου η πρωτοβουλία φορέων Μαγνησίας ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, που αποτελείται από φοιτητές, πανεπιστημιακούς, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς & επαγγελματικούς φορείς και πολίτες. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν χθες σήμερα στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ενώ οι φοιτητές αποφάσισαν την Πέμπτη να καταλάβουν συμβολικά για 2 ώρες τα διόδια Μοσχοχωρίου και να διανείμουν ενημερωτικό υλικό.
Την Παρασκευή οργανώνεται συναυλία στις 9:30 το βράδυ στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, ενώ το Σάββατο στις 7 το απόγευμα εκδήλωση-συζήτηση στο Μεταξουργείο, ενώ θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον πρόεδρο της ΓΕΣΕΕ κ. Παναγόπουλο που θα βρίσκεται στο Βόλο.
Τόσο το συντονιστικό όργανο των φοιτητών, όσο και η Πρωτοβουλία Μαγνησίας για τη μη αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος πιέζουν να ανασταλούν οι εκπαιδευτικές λειτουργίες του Π.Θ. ώστε να μεταφερθεί γι αργότερα η εξεταστική περίοδος.
Ήδη από την περασμένη εβδομάδα έξι τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, (Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Μηχανολόγων, ΙΑΚΑ, Ειδικής Αγωγής, Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών), αποφάσισαν την πραγματοποίηση νέας πενθήμερης κατάληψης από χθες. Στις καταλήψεις συμμετέχουν επίσης
τέσσερις ακόμη φοιτητικοί σύλλογοι, Δίκτυα, Πολιτικοί Μηχανικοί, Χωροτάκτες και Αρχιτέκτονες, ενώ δεν συμμετέχουν στις καταλήψεις τα τμήματα Ζωικής Παραγωγής και του Οικονομικού. Εξάλλου νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων πραγματοποιούν και οι πανεπιστημιακοί καθηγητές που από αύριο έως και την Παρασκευή απεργούν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου