ΤΟΠΙΚΑ

Τιμήθηκε ο πρωτοψάλτης Ζάχος Νικολέρης

τιμήθηκε-ο-πρωτοψάλτης-ζάχος-νικολέρ-678021

Λαμπρές εμφανίσεις της χορωδίας των ιεροψαλτών της Μητρόπολης Δημητριάδος

Ο Βολιώτης πρωτοψάλτης Ζάχος Νικολέρης τιμήθηκε για την προσφορά του στη σχολή βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, την οποία διηύθυνε επί σειρά ετών.

Η απόδοση τιμής πραγματοποιήθηκε στην 3η συνάντηση βυζαντινών χορωδιών, που διοργάνωσαν το Βυζαντινό και Δημοτικό Εργαστήρι Λάρισας και η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης & Τυρνάβου την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου και συμμετείχε η χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Μητρόπολης Δημητριάδος «Οσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης». Τη χορωδία διηύθυνε ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου και καθηγητής Βυζ. Μουσικής κ. Δημήτριος Χατζηγεωργίου.

Το διήμερο 15 – 16/12 η χορωδία των ιεροψαλτών, προσκεκλημένη της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών & Νιγρίτης, συμμετείχε στο 2ο φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής, που συνδιοργάνωσαν η τοπική Εκκλησία και ο Δήμος Σερρών, με τη συμμετοχή χορωδιών από τη Σερβία και τη Βουλγαρία. Τη χορωδία διηύθυνε ο πρωτοψάλτης κ. Δημήτριος Χατζηγεωργίου.

Την Κυριακή των Προπατόρων (16/12) η χορωδία έψαλλε στον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, υπό τη χοραρχία του προέδρου του Συνδέσμου και πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Βόλου κ. Ευσταθίου Δ. Γραμμένου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου