ΤΟΠΙΚΑ

Δέματα σε 500 οικογένειες από την Μητρόπολη Δημητριάδος

δέματα-σε-500-οικογένειες-από-την-μητρόπ-680861

Ξεκίνησε η διανομή από το Κέντρο Συμπαράστασης Οικογένειας στο Πνευματικό Κέντρο

Σακούλες με τρόφιμα διανέμονται από τη Μητρόπολη Δημητριάδος σε 500 άπορες οικογένειες για το γιορτινό τραπέζι και τις καθημερινές τους ανάγκες, στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής δράσης που υλοποιείται επί σειρά ετών.

Η διανομή των τροφίμων ξεκίνησε προχθές στο Κέντρο Συμπαράστασης Οικογένειας που στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος και υπολογίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν λάβει βοήθεια περισσότερες από 150 οικογένειες.

Η διανομή τροφίμων πραγματοποιείται κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη περίοδο, με τη βοήθεια της Εκκλησίας να προσφέρεται διακριτικά όπου υπάρχει ανάγκη. Τα αιτήματα για βοήθεια είναι διαρκή, πολύ περισσότερο στα χρόνια της οικονομικής ύφεσης και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ικανοποιηθούν στον βαθμό του δυνατού.

Στο μεταξύ, διανομή δεμάτων πραγματοποιείται και στους ενοριακούς ναούς σε όλη τη μητροπολιτική περιφέρεια, με αποδέκτες δεκάδες φτωχές οικογένειες που εξασφαλίζουν το καθημερινό φαγητό από την Εκκλησία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, εξάλλου, ο έρανος αγάπης της τοπικής Εκκλησίας, ο οποίος θα διαρκέσει όλο το Δωδεκαήμερο στη μητροπολιτική περιφέρεια.

Ομάδες εθελοντριών από τις ενορίες επισκέπτονται τις οικίες και τα καταστήματα της περιοχής, υποβάλλοντας την παράκληση της Ιεράς Μητροπόλεως για την οικονομική στήριξη του κοινωνικού και φιλανθρωπικού της έργου την περίοδο των Χριστουγέννων και όχι μόνο.

Ο φετινός έρανος της αγάπης θα ενισχύσει τα προγράμματα προσφοράς 2.000 μερίδων φαγητού σε απόρους καθημερινά, φιλοξενίας ηλικιωμένων στο γηροκομείο Καναλίων, υποτροφιών σε φοιτητές, καθημερινού φαγητού σε τρία ιδρύματα της πόλης, προσφοράς τροφίμων και οικονομικών βοηθημάτων σε απόρους από το Κέντρο Συμπαραστάσεως Οικογενείας, υλικής συμπαράστασης και οικονομικής ενίσχυσης για τους φυλακισμένους διά του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος», προσφοράς φαρμάκων, πολλαπλής στήριξης στην κοινωνικοποίηση των Ρομά του Αλιβερίου και άλλα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου