ΤΟΠΙΚΑ

Τα είπαν εφ΄ όλης της ύλης

τα-είπαν-εφ΄-όλης-της-ύλης-851206

Τη δέσμευση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Αθ. Νάκου ότι θα ενεργήσει για την προώθηση λύσεων σε μια σειρά από εκκρεμότητες που «κληρονόμησε» η σημερινή δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας και δυσχεραίνουν τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της πόλης, απέσπασε ο Δήμαρχος Ν. ιΙωνίας κ. Παύλος Μαβίδης κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον κ. Νάκο στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μαβίδης ενημέρωσε τον Υφυπουργό και ταυτόχρονα του παρέδωσε φάκελο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία, για τα έργα του Κολυμβητηρίου και του Καταδυτηρίου, για τα γήπεδα τένις, 5Χ5 και χαντ μπολ, για το πρόγραμμα βελτίωσης των υποδομών στον οικισμό των τσιγγάνων, όπως και για τη διαμόρφωση αυλής του 2ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, ο κ. Νάκος έδειξε αυξημένο ενδιαφέρον για όλα τα θέματα, ενώ μεταξύ των άλλων εμφανίστηκε πρόθυμος να συμβάλλει προκειμένου να εξευρεθεί χρηματοδότηση για την εξόφληση του εργολάβου που εγκατέστησε τον τοίχο από μεταλλικό σκελετό και πάνελ στο Κολυμβητήριο, ύψους 170.000 ευρώ.
Ο κ. Νάκος δήλωσε στον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, έτσι ώστε να κλείσουν οι σημαντικές αυτές εκκρεμότητες ενόψει μάλιστα και της διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων.
Ακόμη, υπ’ όψιν του Υφυπουργού τέθηκε το αίτημα χορήγησης πίστωσης για την αντιμετώπιση προβλημάτων από τη νεροποντή του περασμένου Οκτωβρίου, η οποία προκάλεσε σημαντικές καταστροφές σε δρόμους και υποδομές στις Γλαφυρές, το Φυτόκο, τα Μελισσάτικα και άλλες περιοχές του Δήμου Νέας Ιωνίας και για την αποκατάστασή τους απαιτείται, σύμφωνα με την εκτίμηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ποσό περίπου 500.000 ευρώ.
Τέλος, ο κ. Νάκος ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας για την πορεία των εργασιών και παρεμβάσεων που προβλέπονται από το πρόγραμμα βελτίωσης υποδομής των χώρων διαμονής των τσιγγάνων σε ΟΤΑ της χώρας. Όπως είναι γνωστό, για την εγκατάσταση των τσιγγάνων στο Αλιβέρι έχει αγορασθεί από το Δήμο Ν. Ιωνίας, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, έκταση εμβαδού 21.034 τ.μ., όπου ήδη έχουν τοποθετηθεί 50 λυόμενοι οικίσκοι. Ωστόσο, απομένει η ηλεκτροδότηση του οικισμού, η περίφραξη του χώρου και η κατασκευή ενός χώρου πρασίνου με παιδική χαρά, εργασίες προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.
Παράλληλα, όμως, κρίνεται αναγκαίο, προκειμένου να αποκατασταθούν περισσότεροι τσιγγάνοι να επαναληφθεί η όλη διαδικασία. Δηλαδή απαιτείται: α) Αγορά οικοπεδικής έκτασης 30 στρεμμάτων, αξίας 1.100.000 ευρώ, β) Εργασίες διαμόρφωσης του χώρου και κατασκευή των υποδομών για την τοποθέτηση των λυομένων, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας ζήτησε από τον αρμόδιο Υφυπουργό να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την προώθηση των παραπάνω αιτημάτων, στο πλαίσιο της κοινής προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Αλιβερίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου