ΤΟΠΙΚΑ

Ντέρμπι με τη Μεταμόρφωση να υποδέχεται τη Νίκαια στο Αδαμόπουλου

ντέρμπι-με-τη-μεταμόρφωση-να-υποδέχετ-851206

Με τη 13η αγωνιστική ημέρα συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ, με τον Ιωνα που από το περασμένο Σάββατο απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής, να έχει εύκολη αποστολή απέναντι στον προτελευταίο της κατάταξης Ερμή Αγιάς. Το ντέρμπι της ημέρας θα γίνει αναμφίβολα στο κλειστό του Αδαμόπουλου, εκεί όπου η Μεταμόρφωση θα αντιμετωπίσει τη Νίκαια, ο ΓΣ Βόλου έχει δύσκολη αποστολή στην Λάρισα απέναντι στον δεύτερο Αστέρα, ενώ η Ανάληψη δοκιμάζεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Στο κλειστό της Πορταριάς Κένταυρος και Μαγνησιακός θα αναμετρηθούν σε μια αναμέτρηση χωρίς ουσιαστικό βαθμολογικό αντίκρισμα, αφού και οι δυο ομάδες θεωρούνται ήδη υποβιβασμένες.
Τα βλέμματα αναμφίβολα θα είναι στραμμένα στο ντέρμπι της τρίτης θέσης ανάμεσα στην Μεταμόρφωση και στη Νίκαια που θα ξεκινήσει στις 5μμ στο κλειστό του Αδαμόπουλου. Οι δυο αντίπαλοι ισοβαθμούν στην τρίτη θέση της κατάταξης και ο νικητής της σημερινής αναμέτρησης παραμένει στο κυνήγι της δεύτερης προνομιούχου που οδηγεί στα μπαράζ. Η ομάδα του Γιάννη Στεργιόπουλου θέλει το ροζ φύλλο για τους παραπάνω λόγους, ενώ το ιδανικότερο σενάριο είναι να μπορέσει να καλύψει την διαφορά των 20 πόντων που είχε ηττηθεί στον πρώτο γύρο, ωστόσο κάτι τέτοιο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο. Η Νίκαια άλλωστε προέρχεται από σπουδαία επιτυχία απέναντι στον μέχρι πρότινος πρωτοπόρο Αστέρα και θα παραταχθεί με ανεβασμένο το ηθικό για το διπλό. Πάντως και από την πλευρά των γηπεδούχων η ψυχολογία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, αφού το περασμένο Σάββατο συνέτριψαν το Μαγνησιακό.
Ο Ιωνας αναμένεται να περάσει εύκολο απόγευμα με φιλοξενούμενο τον Ερμή Αγιάς. Το τζάμπολ θα γίνει στις 7μμ στο κλειστό του Βόλου και οι παίκτες του Αντώνη Μυριντζή θα παραμείνουν χωρίς κόπο στην κορυφή της βαθμολογίας. Αντίθετα με τον Ιωνα, ο Γυμναστικός που επέστρεψε την περασμένη αγωνιστική στις επιτυχίες και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, έχει δύσκολο έργο στο ΕΑΚ της Λάρισας κόντρα στον Αστέρα. Οι Λαρισαίοι δεν έχουν περιθώριο για στραβοπάτημα, την ώρα που ο ΓΣΒ θα ψάχνει την έκπληξη.
Εκτός έδρας δοκιμασία και για την Ανάληψη που αντιμετωπίζει στο κλειστό του Αγίου Θωμά τον Σπάρτακο. Στόχος για τους κυανέρυθρους να κατακτήσουν τους δυο πόντους που θα τους δώσουν την ευκαιρία να απομακρυνθούν στους δυο βαθμούς από τον έκτο Γυμναστικό σε περίπτωση που ηττηθεί.
Τέλος, για την «τιμή των όπλων» θα κοντραριστούν στην Πορταριά, Κένταυρος και Μαγνησιακός, αφού όπως όλα δείχνουν αμφότεροι θα συνεχίσουν από τη νέα σεζόν στην παρακάτω κατηγορία.

Το πρόγραμμα των αγώνων της Α1 ΕΣΚΑΘ:
Αδαμόπουλος, ώρα 17.00, Μεταμόρφωση-Νίκαια
ΕΑΚ Λάρισας, ώρα 17.30, Αστέρας-Γ.Σ. Βόλου
Κλ. Πορταριάς, ώρα 17.30, Χείρων Κένταυρος-Μαγνησιακός
Κλ. Αγίου Θωμά, ώρα 19.00, Σπάρτακος-Ανάληψη
ΕΑΚ Βόλου, ώρα 19.00, Ιωνας-Ερμής

Η Βαθμολογία
(12η αγωνιστική)
1. Ιωνας 23
2. Αστέρας 22
3. Μεταμόρφωση 21
4. ΓΣ Νίκαιας 21
5. Ανάληψη 19
6. ΓΣ Βόλου 18
7. Κένταυρος 15
8. Σπάρτακος 14
9. Ερμής Αγιάς 14
10. Μαγνησιακός 13

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου