ΤΟΠΙΚΑ

Εκλεισε τον κύκλο της αυτή η κυβέρνηση

εκλεισε-τον-κύκλο-της-αυτή-η-κυβέρνηση-851206

Χθες το πρωί, καταθέτοντας τη πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ο κ Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα, αναξιοπιστία και υποβάθμιση των κοινοβουλευτικών και δημοκρατικών θεσμών.
Παράλληλα, ανακοίνωσε την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την διαδικασία της Αναθεώρησης του Συντάγματος, ενώ ζήτησε εκλογές τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ώρα να μιλήσει ο ελληνικός λαός αν θέλει μια κυβέρνηση που αντιμάχεται τους θεσμούς, μια κυβέρνηση που έκλεισε το κύκλο της. Μια κυβέρνηση που είναι ήδη εκτεθιμένη στον ελληνικό λαό. Μια κυβέρνηση που θα κλείσει το κύκλο της στις εκλογές με τη θέληση του ελληνικού λαού για να ανοίξουμε το δρόμο για το αύριο και την ελπίδα».
Μιλώντας στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης του ΠΑΣΟΚ για το Περιβάλλον, ο κ. Γ. Παπανδρέου υποστήριξε πως η κυβέρνηση «είπε ψέματα στον ελληνικό λαό» στις εξαγγελίες της.
Στην οικονομία, είπε, «παίρνει από τους πολλούς και τους ασθενέστερους για να ευνοεί τους λίγους και τους ισχυρότερους», «εκποιεί και αφελληνίζει τον εθνικό και δημόσιο πλούτο» και «με το νέο κόλπο της κυβέρνησης Καραμανλή της πλαστής αύξησης του ΑΕΠ, όλοι οι Έλληνες θα πληρώσουν 4 δις ευρώ».
Στην υγεία, συνέχισε ο κ. Παπανδρέου, η κυβέρνηση «απαξίωσε το ΕΣΥ», στην παιδεία, «με αυταρχισμό και κομματισμό διαλύει και απαξιώνει τη δημόσια εκπαίδευση από το νηπιαγωγείο ως τα πανεπιστήμια», στο ασφαλιστικό σύστημα «ταλαιπωρεί τον συνταξιούχο με κινήσεις χωρίς σχεδιασμό», στη δημόσια διοίκηση, «καταπατά κάθε έννοια αξιοκρατίας και αξιών».
Και συνέχισε λέγοντας: «Εδώ και τρία χρόνια, απ’ άκρη σε άκρη στην Ελλάδα, σε κάθε δημόσια υπηρεσία και οργανισμό, οικοδομείται συστηματικά ένα παράλληλο κομματικό κράτος, ένα παρακράτος που γίνεται θερμοκοιτίδα της διαφθοράς. Στην κορυφή των κυβερνητικών επιλογών βρίσκεται η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, που γίνεται πάντα στη χαμηλότερη δυνατή τιμή, ή αδικαιολόγητες εξαγορές που γίνονται πάντα στην υψηλότερη δυνατή τιμή. Η κυβέρνηση θεωρεί φυσικό να συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω οι «κουμπάροι», αλλά να μην υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και να μην παραιτείται κανείς από τους υπεύθυνους υπουργούς. Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να συγκαλύπτει το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό σκάνδαλο – των υποκλοπών».
«Εμείς θα τα αποκαλύψουμε όλα. Ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Κινούμενος στο ίδιο κλίμα,ο κ.Παπανδρέου στράφηκε και κατά της Προέδρου της Βουλής, Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη, υποστηρίζοντας πως ανέχεται τα «αλλεπάλληλα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα της κυβέρνησης», με αποκορύφωμα τα «χθεσινά και προχθεσινά πρωτοφανή γεγονότα, με την επιχείρηση αλλοίωσης και παραχάραξης των ψηφοφοριών στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος».
Άλλο τόσο, είπε, «η χώρα διασύρεται καθημερινά σε διεθνές επίπεδο – απογραφή, βασικός μέτοχος, FYROM, ελληνοτουρκικά, ευρωτουρκικά, κυπριακό, ενεργειακό».
«Η κυβέρνηση έχει μπει στη δίνη της προεκλογικής λογικής. Δεν κάνει τίποτε πια. Είναι επιβλαβής για τη χώρα. Εμείς λέμε, φτάνει πια!», τόνισε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου