ΤΟΠΙΚΑ

«Ράβε- ξήλωνε» στο χείμαρρο Μηλίνας

ράβε-ξήλωνε-στο-χείμαρρο-μηλίνας-851206

Επίσκεψη στο Ν. Πήλιο προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο ο αντινομάρχης Υποδομών και Πολεοδομίας Ηλίας Ξηρακιάς, συνοδευόμενος από τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Απόστολο Τσούκα.
Ιδιαίτερες ζημιές είχαν προκληθεί στον Πλατανιά, τη Μηλίνα, το Χόρτο και τον Κάλαμο. Για την αποκατάσταση των καταστροφών η προηγούμενη νομαρχιακή αρχή προχώρησε σε τρεις εργολαβίες.
Στις περιοχές τις οποίες επισκέφθηκε ο κ. Ξηρακιάς συνάντησε τους εκπροσώπους των τοπικών συμβουλίων, συζήτησε με τους κατοίκους και είδε το μέγεθος των αναγκών που υπάρχουν.
Στον οικισμό του Πλατανιά η πορεία των έργων για την αποκατάσταση των ζημιών δεν ικανοποίησε τον αρμόδιο αντινομάρχη. Η βαρύτητα, όπως φάνηκε, είχε δοθεί από τον εργολάβο στη Μηλίνα και παρά το γεγονός ότι η εργολαβία ξεκίνησε πριν από δύο και πλέον μήνες, σύμφωνα με τον κ. Ξηρακιά, δεν προχώρησε στο σημείο που θα έπρεπε. Ο αντινομάρχης ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στην περιοχή και κάλεσε τον ανάδοχο του έργου να επισπεύσει τις διαδικασίες ενόψει της τουριστικής περιόδου.
Στη Μηλίνα διαπίστωσε αυθαιρεσίες στην αποκατάσταση των ζημιών. Τις αυθαίρετες εργασίες, εν αγνοία της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΝΑΜ, κατήγγειλαν, μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής. Στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μηλίνα ο κ. Ξηρακιάς συζήτησε με τους κατοίκους που διαμαρτυρήθηκαν και υποσχέθηκε άμεση παρέμβαση της Νομαρχίας. Όπως διαπίστωσε, έγιναν παρεμβάσεις σε ορισμένα σημεία του χειμάρρου, μετά από συνεννόηση του δημάρχου και του εργολάβου, δίχως να υπάρχει υπόδειξη της επιβλέπουσας υπηρεσίας. Όπως ανέφερε ο αντινομάρχης πρόκειται για κατασκευή πρανών από σκυρόδεμα –τοίχους αντιστήριξης- τους οποίους τώρα ο εργολάβος θα κληθεί να αποξηλώσει.
Στην εκβολή των χειμάρρων στο Χόρτο και τον Κάλαμο, οι αποκαταστάσεις των ζημιών προχωρούν με πιο γρήγορους ρυθμούς και αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθούν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου