ΤΟΠΙΚΑ

Τα τμήματα ή σχολεία σε αναστολή λειτουργίας στη Μαγνησία λόγω κρουσμάτων

τα-τμήματα-ή-σχολεία-σε-αναστολή-λειτο-676538

Νέο κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή δημοτικού σχολείου καταγράφτηκε σε επίπεδο Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο, Γιώργο Πολύζο, πρόκειται για μαθητή που νόσησε και οι γονείς ενημέρωσαν το Σαββατοκύριακο τη διεύθυνση του σχολείου, ότι το παιδί τους βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό. Πρόκειται για μαθητή του 16ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, τμήμα του οποίου τέθηκε ήδη από χθες σε αναστολή λειτουργίας.

Οι γονείς ειδοποιήθηκαν και δεν πήγαν τα παιδιά τους στο σχολείο και από χθες εφαρμόζεται πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης.

Τα κρούσματα είναι σχεδόν καθημερινά και τα τμήματα ή και ολόκληρες σχολικές μονάδες κλείνουν η μία πίσω από την άλλη. Συνολικά 13 τμήματα και σχολεία βρίσκονται σε αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας τους.

Συγκεκριμένα, κλειστό έως και χθες παρέμενε το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο Ν. Ιωνίας που από σήμερα αναμένεται να επαναλειτουργήσει. Παράλληλα, έως τις 10 Μαρτίου κλειστό είναι το 8ο Γυμνάσιο Βόλου, έως 12 Μαρτίου το Γυμνάσιο Βελεστίνου, έως τις 15 Μαρτίου έχει ανασταλεί η λειτουργία των τμημάτων ε2 και ε2 αγγλικών στο 32ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, β’, β αγγλικών, στ1, στ1 αγγλικών και στ1 γερμανικών στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, έως 16 Μαρτίου κλειστό παραμένει το 9ο Γυμνάσιο Βόλου και έως 17 Μαρτίου, δεν λειτουργούν δια ζώσης τα τμήματα ε1, ε1 αγγλικών του 14ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

Πέρα από τα τμήματα ή και σχολεία που βρίσκονται σε αναστολή, σε όσα εξακολουθούν να λειτουργούν δια ζώσης παρατηρούνται μαζικές απουσίες μαθητών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου