ΤΟΠΙΚΑ

«Νοικοκύρεμα» στη μεταφορά μαθητών

νοικοκύρεμα-στη-μεταφορά-μαθητών-851206

Σπατάλη δαπανών για τη μεταφορά μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες τους διαπίστωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το υπουργείο Οικονομικών σε νομούς της περιφέρειας.
Εξαίρεση αποτελεί η Μαγνησία, όπως προέκυψε στη διάρκεια προχθεσινής σύσκεψης που είχαν στη Λάρισα με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Αργ. Χαδούλη, οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των τεσσάρων θεσσαλικών νομών.
Στη διάρκεια της σύσκεψης οι διευθυντές Εκπαίδευσης προσκόμισαν αναλυτικά όλα τα στοιχεία για τις ανάγκες μεταφοράς των μαθητών με λεωφορεία του ΚΤΕΛ ή ταξί από και προς τα σχολεία τους σε ημερήσια βάση.
Ο κ. Χαδούλης ζήτησε νοικοκύρεμα των κονδυλίων, για τη διαχείριση των οποίων υπεύθυνες είναι οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.
Πάντως, σύμφωνα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Κ. Ζίκο, ο νομός δεν έχει αδικαιολόγητες δαπάνες ή περιπτώσεις που θα μπορούσαν να «συμμαζευτούν».
Ενόψει της νέας κατανομής κονδυλίων για τη μεταφορά μαθητών που επίκειται με απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο κ. Ζίκος εξέφρασε την άποψη ότι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν για τις ανάγκες της Μαγνησίας είναι απολύτως πραγματικά και κατά συνέπεια ο νομός θα πάρει το ποσό που δικαιούται.
Το κόστος μεταφοράς των μαθητών της Μαγνησίας έχει αυξηθεί κατά 3% συγκριτικά με το περσινό διδακτικό έτος. Αύξηση, η οποία δικαιολογείται από τα σχολεία της περιφέρειας που ανέστειλαν λόγω μικρού αριθμού μαθητών τη λειτουργία τους.

Σχολική στέγη
Εξάλλου, τεκμηριωμένη μελέτη με προοπτική δεκαετίας έγινε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ενόψει της σύνταξης του νέου προγράμματος σχολικής στέγης που θα συντάξει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Μετά την πρώτη πρόταση, η οποία τέθηκε υπόψη της ΝΑΜ, για τις ανάγκες σε νέα διδακτήρια και σχολικές αίθουσες για νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας συγκέντρωσε αναλυτικά στοιχεία ανά περιοχή, με προβλέψεις για τους δείκτες αύξησης ή μείωσης του μαθητικού δυναμικού κατά περίπτωση.
Χθες, ο υπεύθυνος του Γραφείου Εκπαιδευτικών Θεμάτων Β. Δραχτίδης επισκέφθηκε για άλλη μια φορά τον διευθυντή Προγραμματισμού της ΝΑΜ, προκειμένου να εξηγήσει το σκεπτικό της πρότασης και να δώσει διευκρινίσεις για τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί.
Έως τις 15 Φεβρουαρίου, στο μεταξύ, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας πρόκειται να υποβάλει στο υπουργείο Παιδείας την πρότασή της για τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής. Αυτές τις ημέρες την πρόταση επεξεργάζεται ο διευθυντής με τους υπευθύνους του ΚΔΑΥ, το Σχολικό Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής και τους προϊσταμένους των Γραφείων Π.Ε., ενώ θα ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη εμπλεκόμενων φορέων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου