ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Αέρια ρύπανση και ΑΓΕΤ
Σύσκεψη συγκάλεσε χτες η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία για την αέρια ρύπανση κι από την πολιτική βούληση και την αποφασιστικότητα της ντόπιας κοινωνίας θα κριθούν πολλά.
Στο μεταξύ ρωτάμε: Ποιος ελέγχει τα μη επικίνδυνα, όπως τα χαρακτηρίζει η ΑΓΕΤ, απόβλητα που χρησιμοποιεί το τσιμεντάδικο;
Κάποιος υποχρεούται να απαντήσει. Μπορεί;
Φ.Τ.

Τρακτέρ στον κόμβο του Βελεστίνου;
Στη… νοσηρή μου φαντασία κάπου ταυτίζονται οι σημερινοί αγρότες μ εκείνους τους παλιούς κολίγους που ξεσηκώθηκαν πριν εκατό περίπου χρόνια στο Κιλελέρ. Όχι στη δύναμη που δίνει η απελπισία -τουλάχιστον όχι ακόμα- μα στο γεγονός ότι όπως κι εκείνοι έτσι και οι σημερινοί αγρότες στην ουσία τα έχουν χάσει όλα και δεν τους μένει τίποτα, ούτε ένας δρόμος ούτε ένα μονοπάτι καν, μία διέξοδος…
Είτε βγουν είτε δε βγουν τα τρακτέρ, η πραγματικότητα παραμένει…

Φ.Τ.

Αντίθετες λωρίδες
Ασφαλώς οι δύο ανακοινώσεις του Νομάρχη Μαγνησίας και του Δημάρχου Βόλου αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση στο ΥΠΕΧΩΔΕ κινούνται σε… αντίθετες λωρίδες κυκλοφορίας. Αυτό δεν είναι κακό αρκεί ο παρονομαστής να είναι κοινός. Ο καθένας με τον τρόπο του να επιδιώκει την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποπεράτωση του πολύπαθου περιφερειακού.
Χ.Μ.

Εύλογη απορία
Βέβαια μετά το χθεσινό αποτυχημένο –από πλευράς συμμετεχόντων– ραντεβού στο ΥΠΕΧΩΔΕ το ερώτημα αν οι δύο γραμματείς που έκλεισαν το ραντεβού είναι αμφότερες ξανθές αποκτάει ουσία και περιεχόμενο.
Χ.Μ.

Δεν θα το άντεχε
Απ’ την αρχή πιστέψαμε ότι κάτι συμβαίνει με το περίφημο ραντεβού στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Ήταν δυνατόν να αντέξει ο Σουφλιάς στο ίδιο τραπέζι με τόσους πολλούς Βολιώτες; Προτιμότερη θα ήταν η παρέα του Αλογοσκούφη.
Χ.Μ.

Είναι σοβαρό στέλεχος
Πάντως ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ, Δήμος Κατσιγιάννης, ο οποίος τελικά συνομίλησε με τους φορείς της Μαγνησίας, είναι σοβαρό στέλεχος του Υπουργείου. Ο ίδιος πριν αναλάβει Γενικός Γραμματέας είχε μια λαμπρή καριέρα στον ιδιωτικό τομέα. Οι χθεσινές του δεσμεύσεις είναι σημαντικές, αρκεί βεβαίως να επικυρωθούν και από τον Υπουργό Γιώργο Σουφλιά, ο οποίος, ως γνωστόν, είναι αρκετά συγκεντρωτικός και επίμονος, ειδικά σε ζητήματα που άπτονται του Θεσσαλικού χώρου.
Χ.Μ.

Ορισμένοι τρόμαξαν
Ανησυχίες εξέφρασαν ορισμένοι παράγοντες του Δήμου Νέας Ιωνίας για τη δήλωση του Δημάρχου Παύλου Μαβίδη σχετικά με δημοψήφισμα για συνένωση των δύο Δήμων. Αγνοούν οι συγκεκριμένοι ότι πρόκειται για μακρά συζήτηση, η οποία αν τελεσφορήσει -και μακάρι να γίνει έτσι- αυτό θα γίνει την επόμενη τετραετία. Ορισμένοι δήθεν θιασώτες της συνένωσης και της ανάπτυξης αν φοβούνται να συζητήσουν, πόσο μάλλον θα συναινέσουν. Χ.Μ.

Δραστικές αποφάσεις
Είναι αδιανόητο η ιστορική ομάδα της Νίκης Βόλου να παρουσιάζει την εικόνα του φετινού πρωταθλήματος. Πρωτόγνωρη κατάσταση και ο πέμπτος προπονητής σε δεκαοκτώ μόλις αγωνιστικές. Όσοι αγαπούν τη Νίκη τώρα καλούνται να το αποδείξουν. Στα εύκολα όλοι φίλοι είναι.
Χ.Μ.

Κόντρες
Σε “κονσέρτο… προσωπικής αντιπαράθεσης” εξελίσσεται η κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ν. Ιωνίας μεταξύ Στ. Λημνιού και Ι. Μολοχίδη.
Ο κ. Λημνιός δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω… και μάλιστα έχει κάνει εντύπωση το γεγονός ότι είναι από τα στελέχη της δημοτικής αρχής που έχουν αναλάβει μεγάλο βάρος … στο να αντιμετωπίζουν την αντιπολίτευση. Ο τρόπος βέβαια που το κάνει πολλές φορές είναι υπερβολικός, διότι οι αναφορές του όλες ξεκινούν και τελειώνουν στην παρελθούσα δημοτική θητεία.
Β.Κ

Παρελθόν
και παρών
Στο παρελθόν και στην προηγούμενη δημοτική αρχή πολλές φορές αναφέρεται και ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας για να απαντήσει στην αντιπολίτευση αλλά ειδικότερα στον κ. Μπαλλή.
Ο πρώην αντιδήμαρχος πάντως δεν είναι διατεθειμένος να “σηκώσει βάρη..¨” που δεν του ανήκουν, για αυτό και προχθές επανέλαβε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Γ. Φουντουκίδης δεν θα γίνουν “σκαλοπάτι για κανενός είδους συμψηφισμούς…
Για τον κ. Μολοχίδη πάντως που επικαλείται συχνά ότι είχε διαφοροποιηθεί με την προηγούμενη δημοτική αρχή από την πρώτα κιόλας συνεδρίαση… ήδη ο κ. Λημνιός ψάχνει τα πρακτικά, όπως είπε προχθές, που θα αποδεικνύουν κάτι τέτοιο.
Β.Κ

Ανασφάλεια;
Αρκετοί πάντως δημοτικοί σύμβουλοι αρέσκονται στις τοποθετήσεις και μάλιστα στις ατέρμονες επαναλήψεις. Δεν είναι δυνατόν π.χ., ενώ μιλάει ο επικεφαλής της παράταξης, σε κάθε θέμα να έχουν την απαίτηση να ομιλούν και μάλιστα ίσο χρόνο και οι υπόλοιποι της ομάδας.
Είπαμε να υπάρχει πλουραλισμός απόψεων και προτάσεων, αλλά, κύριοι, υπάρχει και ένας κανονισμός. Η επανάληψη δεν επιβεβαιώνει ντε και καλά ενδιαφέρον, αλλά ανασφάλεια.
Β.Κ

Ευτυχώς
Παρ όλη την ταλαιπωρία και μάλιστα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ο δήμαρχος Βόλου “εγκαινίασε” χθες τις συναντήσεις με τους πολίτες καθώς κάθε Τρίτη απόγευμα 6.30 μ.μ -9.00 μ.μ δέχεται πλέον το κοινό στο γραφείο του.
Δεν είναι άλλωστε και λίγο να διανύεις 700 χιλιόμετρα αυθημερόν και να σε περιμένει στο γραφείο δουλειά μέχρι αργά το βράδυ. Και όταν μάλιστα όλη η προηγούμενη μέρα δεν έχει κυλήσει και τόσο ευχάριστα, και μάλιστα με υπαιτιότητα άλλων. Ευτυχώς ο δήμαρχος λόγω καράτε, ξέρει από… αυτοκυριαρχία.
Β.Κ

Η διαφορά με τα
προηγούμενα χρόνια
Ποια ήταν η ειδοποιός διαφορά στη χθεσινή σύσκεψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ; Ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η περιοχή της Μαγνησίας πήγε συντονισμένα και συντεταγμένα σε μία σύσκεψη για να διεκδικήσει την αποπεράτωση ενός έργου ζωής για ολόκληρη την περιοχή. Τον περιφερειακό. Ηταν παρόντες όλοι. Πλην Λακεδαιμονίων φυσικά…
Α.Τ.

Κατόπιν ενεργειών…
…Οι τελευταίοι, θα ήθελαν να συνεδριάσουν κατ΄ ιδίαν με τον κ. Σουφλιά για να λάβουν στη συνέχεια τα επίχειρα των προσπαθειών τους, δίνοντας τα σχετικά δελτία Τύπου από τα πολιτικά τους γραφεία Ο θρίαμβος δηλαδή της πολιτικής …“κατόπιν ενεργειών μου”. Καλή σας νύχτα, παλληκάρια, σας πήραμε χαμπάρι. Κοντός ψαλμός, αλληλούια, ωστόσο…
Α.Τ.

Πού βρέθηκαν ;
…Εψαχναν χθες οι εκπρόσωποι της Μαγνησίας πού βρέθηκαν τα 500.000 ευρώ για να δοθούν στην απευθείας ανάθεση της εργολαβίας, που θα ενώσει το πρώτο με το δεύτερο τμήμα του περιφερειακού και θα καταστήσει λειτουργικό τον περιφερειακό από τη Λαρίσης μέχρι τη Γορίτσα . Όλοι ωστόσο συμφώνησαν ότι τα χρήματα δεν τα δίνει το ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά εκταμιεύονται από άλλο υπουργείο, μόνο που κάποιοι του χάλασαν την γιορτή…
Α.Τ.

Δεν πουλάει πλέον…
Όταν ο Δήμαρχος Αισωνίας Δημ. Καντόλας μαζί με τους Δημάρχους Αγριάς και Αρτέμιδος έβαλαν το ζήτημα για το πρώτο κομμάτι και για τον περιφερειακό μετά την Αγριά, ο γενικός γραμματέας του ΠΕΧΩΔΕ, κ. Κατσιγιάννης, τους είπε μεταξύ των άλλων : “Ελάτε να τα δούμε αυτά μεταξύ μας σε κατ ιδίαν συναντήσεις”. Τι ήταν να το ακούσουν αυτό η Ροδούλα Ζήση, ο Απόστολος Παπατόλιας και ο Αλέκος Βούλγαρης; Ποιος είδε το Θεό και δεν φοβήθηκε. “Αυτά που ξέρετε να τα ξεχάσετε”, ήταν η… πληρωμένη απάντηση και των τριών, που έβαλε τελεία και παύλα στην απόπειρα των αμετανόητων κυβερνητικών αξιωματούχων να μας γυρίσουν ντε και καλά και με το στανιό στην αλήστου μνήμης εποχή του Τσουμπέ…
Πρόεδρε μη μας ξαναβάλεις πάλι το DVD με τίτλο “ Σεμνά και ταπεινά “. Δεν πουλάει πλέον…
Α.Τ.

Το ιστορικό
του ραντεβού
Είχε κλειστεί ραντεβού με το Σουφλιά στην Αθήνα.. Φυσικά. Ηδη από την περασμένη εβδομάδα η γενική γραμματέας της ΝΑΜ Γιόλα Βαλατσού είχε κλείσει το ραντεβού με τη γραμματέα του και με το Διευθυντή του γραφείου του Λαρισαίου Υπουργού, την κ. Ασημίδου και τον κ. Κωτούλα αντίστοιχα. Τους είχε σταλεί μάλιστα ήδη από την περασμένη εβδομάδα το ψήφισμα των φορέων και με επιστολή και με φαξ. Πότε την έκανε “γυριστή” ο κ. Σουφλιάς και επικαλέστηκε υποχρεώσεις στην Κυβερνητική Επιτροπή; Όταν έμαθε ότι κατεβαίνουν στην Αθήνα όλοι μαζί οι φορείς συντεταγμένα.. Ο Σουφλιάς ήθελε να είναι οι κυβερνητικοί βουλευτές και ο Νομάρχης και πίσω από τις… κουίντες να συζητηθούν τα θέματα.
Όπως δηλαδή συνέβαινε και επί Πρίντζου με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα …
Α.Τ.

Ο λύκος
κι αν εγέρασε…
…Τι βγαίνει από τη χθεσινή συνάντηση στην Αθήνα ; Ότι άμα δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του γενικού γραμματέα του ΠΕΧΩΔΕ κ. Κατσιγιάννη για ολοκλήρωση της εργολαβίας του πρώτου τμήματος με το δεύτερο, τότε θα βγουν όλοι οι φορείς και θα καταγγείλουν τον Υπουργό και μάλιστα παραμονές εκλογών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ σε διαφορετική περίπτωση…
Θυμάστε το ΄93 που είχε παραιτηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και είχε “νεκρώσει” η πόλη; Πάλι επί Σουφλιά ήταν, όταν ήταν Υπουργός Παιδείας στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη, για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ο λύκος κι αν εγέρασε, την τρίχα δεν αλλάζει…
Α.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου