ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιγμα 1.150.000 ευρώ στη ΔΗΤΕΒ

ανοιγμα-1-150-000-ευρώ-στη-δητεβ-851206

Στο 1.150.000.00 ευρώ υπολογίζεται περίπου το οικονομικό έλλειμμα στη ΔΗΤΕΒ, με τη νέα δημοτική αρχή να είναι αποφασισμένη να “βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο” προκειμένου να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα της εταιρείας σε αυτό το μεταβατικό στάδιο και εν όψει των διοικητικών αλλαγών που θα προκύψουν με βάση το νέο κώδικα δήμων και κοινοτήτων.
Ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ΔΗΤΕΒ Αλέκος Βούλγαρης στην πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ανακοίνωσε ότι θα ζητηθεί οικονομικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές, προκειμένου να υπάρξει σαφή εικόνα για την πλήρη οικονομική κατάσταση της εταιρείας που όπως τονίστηκε αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω των μεγάλων οφειλών σε ασφαλιστικού οργανισμούς όπως το ΙΚΑ αλλά και προς τρίτους.
Ειδικά για το ΙΚΑ ο κ. Αλέκος Βούλγαρης επισήμανε ότι θα ζητηθεί από το Σώμα ορκωτών λογιστών να γίνει ενδελεχής έλεγχος, ώστε να διαπιστωθεί ποιος είχε την ευθύνη για τη μη απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ από το 2005 και έπειτα με αποτέλεσμα η Δημοτική επιχείρηση να έχει επιβαρυνθεί τώρα με οφειλές που αγγίζουν τις 520.000 ευρώ (εισφορές και πρόστιμα).

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της ΔΗΤΕΒ επίσης αποφασίστηκε να καταγγελθούν δύο συμβάσεις που είχε συνάψει η επιχείρηση, η πρώτη με διαφημιστική εταιρεία προκειμένου να εξευρεθούν χορηγοί για την Αργώ και η δεύτερη για την εξεύρεση συμβούλου για το Θεματικό Πάρκο.

“Με απόλυτο έλεγχο…”
Τόσο ο κ. Αλ.. Βούλγαρης όσο και τα μέλη της διοίκησης εμμέσως πλήν σαφώς εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους καθώς το οικονομικό άνοιγμα στη Δημοτική Τουριστική Επιχειρήση που θεωρείται από τις σημαντικότερες δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου, αποτελεί τροχοπέδη αυτή την περίοδο για την εύρυθμη λειτουργία της.
Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι προς αυτή την κατεύθυνση επισημάνθηκε ότι κατά προτεραιότητα πλέον θα εξεταστεί από τη Δημοτική αρχή η μορφή που θα αποκτήσει σταδιακά η επιχείρηση σε συνδυασμό με τη ΔΕΜΕΚΑΒ και τη ΔΗΚΕΜΒ που θα αποτελέσουν τον κύριο κορμό της αναπτυξιακής εταιρείας που θα προκύψει, από τις διοικητικές αλλαγές που προβλέπει και ο νέος κώδικα.
“Η οικονομική κατάσταση είναι προφανώς ακόμη χειρότερη από ότι την περιμέναμε, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλ. Βούλγαρης που υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε μέσα από το νοικοκύρεμα των οικονομικών κυρίως αλλά και τον περιορισμό άσκοπων και αλόγιστων δαπανών, η ΔΗΤΕΒ να μπορέσει να ανταπεξέλθει το επόμενο διάστημα.”

Τέλος στις συμβάσεις
“φάντασμα…”
Η νέα διοίκηση της ΔΗΤΕΒ αποφάσισε να καταγγείλει δύο συμβάσεις για τις οποίες η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε δεχθεί πολύ μεγάλη κριτική.
Η μία σύμβαση αφορά σε διαφημιστική εταιρεία προβολής που είχε αναλάβει την εξέρευση χορηγών για την Αργώ, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει κανένα έργο ενώ η δεύτερη σύμβαση αφορούσε την υποστήριξη της ΔΗΤΕΒ στην προσυμβατική διαδικασία για την ανάπτυξη του Θεματικού Πάρκου.Στη συγκεκριμένη περίπτωση παρήλθε κάθε χρονική προθεσμία (έληξε τον Ιούνιο του 2006) για την υποβολή πρότασης.
Ο κ. Αλέκος Βούλγαρης ζήτησε ήδη μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ το θέμα να χειριστεί πλέον η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου που αναλαμβάνει να προχωρήσει άμεσα τη διαδικασία σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις επιλογής πρόσληψης εξειδικευμένου συμβούλου με βάση και σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης για τα έργα του Θεματικού Πάρκου και του υπόγειου γκαράζ την Πλατεία Πανεπιστήμιου με τη διαδικασία ΣΔΙΤ.
Τέλος το Δ.Σ της ΔΗΤΕΒ αποφάσισε την πρόσληψη ναυαγοσωστών για τις ακτές του Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου