ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα για το AstraZeneca στο Νοσοκομείο Βόλου

πρεμιέρα-για-το-astrazeneca-στο-νοσοκομείο-βόλο-675376

Για τα άτομα από 60 έως 64 χρόνων – Δεύτερη η Μαγνησία σε εμβολιασμούς σε επίπεδο Θεσσαλίας

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ που είχε κάνει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ πριν από λίγες μέρες, όταν έγραφε ότι είναι θέμα χρόνου να ανοίξει νέα εμβολιαστική γραμμή στο Νοσοκομείο Βόλου για το εμβόλιο ΑstraZeneca.

Η γραμμή ανοίγει την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαρτίου που θα γίνει η «πρεμιέρα» εμβολιασμών για τους πολίτες της ηλικιακής κατηγορίας 60-64 χρόνων με το συγκεκριμένο εμβόλιο. Μέχρι αύριο μάλιστα αναμένεται στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου να φτάσουν οι πρώτες 300 δόσεις, δηλαδή 30 φιαλίδια, τα οποία περιλαμβάνουν 10 δόσεις έκαστο.

Η ενεργοποίηση της νέας εμβολιαστικής γραμμής για τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία αναμένεται να ανακουφίσει σε μεγάλο βαθμό όσους διαμένουν στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, αλλά και σε περιοχές όπως ο Αλμυρός και το Νότιο Πήλιο, που μέχρι σήμερα για να εμβολιαστούν έπρεπε να μεταβούν αποκλειστικά και μόνο στα Κέντρα Υγείας Ζαγοράς και Βελεστίνου.

Στο Νοσοκομείο υπάρχουν οι υποδομές για τη λειτουργία της νέας γραμμής υπάρχουν που θα λειτουργήσει στο ισόγειο στον ίδιο χώρο που σήμερα εμβολιάζονται και οι υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες.

2η στη Θεσσαλία η Μαγνησία

Στο μεταξύ μέρα με τη μέρα η Μαγνησία «ανακτά» το χαμένο έδαφος αναφορικά με τη θέση κατάταξης στους εμβολιασμούς σε επίπεδο Θεσσαλίας.

Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε τρεις μέρες αργότερα από Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα, σήμερα βρίσκεται στη δεύτερη θέση σε επίπεδο Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη επίσημη πλατφόρμα της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού (emvolio.gov.gr) μέχρι προχθές, Δευτέρα 8 Μαρτίου, συνολικά στη Μαγνησία είχαν πραγματοποιηθεί 14.712 εμβολιασμοί.

Οι 14.112 εμβολιασμοί έγιναν στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και οι 600 στις Σποράδες. Την πρώτη δόση έχουν κάνει 9.651 πολίτες στη Μαγνησία και 413 στις Σποράδες, ενώ και τις δύο δόσεις έχουν κάνει 4.461 πολίτες στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και 226 στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Στη Λάρισα έχουν γίνει 23,323 εμβολιασμοί, στα Τρίκαλα 13.757 εμβολιασμοί και στην Καρδίτσα 13.520 εμβολιασμοί αντίστοιχα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου