ΤΟΠΙΚΑ

Στον δρόμο για το Αχιλλοπούλειο το AstraZeneca

στον-δρόμο-για-το-αχιλλοπούλειο-το-astrazeneca-682753

Θέμα χρόνου να ανοίξει νέα εμβολιαστική γραμμή στο Νοσοκομείο για να εξυπηρετηθεί ο πληθυσμός στο πολεοδομικό συγκρότημα

Στον δρόμο για το Αχιλλοπούλειο… βρίσκεται το εμβόλιο ΑstraZeneca. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, πριν από 24 ώρες η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού ζήτησε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου να ενημερώσει εγγράφως, ποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες θα αναλάβουν τη λειτουργία της νέας εμβολιαστικής γραμμής που αποκλειστικά θα κάνει το εμβόλιο της ΑstraZeneca.

Οπως όλα δείχνουν είναι πλέον θέμα χρόνου να «ανοίξει» η νέα γραμμή, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κύριος όγκος των πολιτών του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου που είναι ηλικίας 60-64 ετών.

Μέχρι σήμερα τα μοναδικά εμβολιαστικά κέντρα για τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία ήταν το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς και το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου.

Οι πολίτες από κάθε περιοχή της Μαγνησίας που ήθελαν να εμβολιαστούν έπρεπε να προγραμματίσουν ραντεβού μόνο στις δύο προαναφερθείσες περιοχές, γεγονός που είχε προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες αλλά και σοβαρές αρρυθμίες.

Επιπροσθέτως, οι αποστάσεις που ήταν υποχρεωμένος να διανύσει ο κάθε ενδιαφερόμενος για να εμβολιαστεί, ήταν ένας σοβαρός λόγος που πολλοί αποθαρρύνθηκαν και δεν εμβολιάστηκαν, με αποτέλεσμα η Μαγνησία να είναι ουραγός στον αριθμό εμβολιασμών σε επίπεδο 5ης ΥΠΕ.

Το ζήτημα είχαν θέσει οι βουλευτές Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Μπουκώρος Χρήστος, Λιούπης Αθανάσιος και Μαραβέγιας Κωνσταντίνος στον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ζητώντας να υπάρχει αναλογία του ποσοστού εμβολιασμών με τον πραγματικό πληθυσμό του νομού αφενός και αφετέρου να βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργεί στους πολίτες η μετακίνησή τους στα Κέντρα Υγείας Ζαγοράς και Βελεστίνου, προκειμένου να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι εκτός από το Νοσοκομείο Βόλου, ενδεχομένως να ανοίξει νέα εμβολιαστική γραμμή για το AstraZeneca και στο Κέντρο Υγείας Βόλου, καθώς απώτερος στόχος είναι να «χτιστεί» όσο το δυνατόν γρηγορότερα το «τείχος ανοσίας» απέναντι στον κορονοϊό.

Στην περίπτωση πάντως του Νοσοκομείου οι υποδομές για τη λειτουργία της νέας γραμμής υπάρχουν. Θα λειτουργήσει στο ισόγειο στον ίδιο χώρο που σήμερα εμβολιάζονται και οι υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες.

Αυτό που μένει πλέον να ανακοινωθεί επίσημα είναι από πότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί 60-64 στο Αχιλλοπούλειο, με τις περισσότερες πληροφορίες να συγκλίνουν ότι αυτό θα γίνει τον Απρίλιο, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα άμεσα να λειτουργήσει η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού.

Ξεπέρασαν τους 12.000 οι εμβολιασμοί

Σύμφωνα με στοιχεία από τη επίσημη πλατφόρμα της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού (emvolio.gov.gr) μέχρι προχθές, Τρίτη, συνολικά στη Μαγνησία είχαν πραγματοποιηθεί 12.166 εμβολιασμοί.

Οι 11.656 εμβολιασμοί έγιναν στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και οι 510 στις Σποράδες. Την πρώτη δόση έχουν κάνει 7.719 πολίτες στη Μαγνησία και 307 στις Σποράδες, ενώ και τις δύο δόσεις έχουν κάνει 3.937 πολίτες στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και 203 στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Τέλος, στο Αχιλλοπούλειο από την έναρξη των εμβολιασμών, δηλαδή από τις 8 Ιανουαρίου μέχρι προχθές Τρίτη, είχαν εμβολιαστεί συνολικά 4.751 άτομα, υγειονομικοί, Σώματα Ασφαλείας, υπερήλικες και οι κατηγορίες 80-85 και άνω των 75 χρόνων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου