ΤΟΠΙΚΑ

«Θα πεθάνουμε και δεν θα δούμε τους φίλους μας»

θα-πεθάνουμε-και-δεν-θα-δούμε-τους-φίλ-670966

Σαν σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος με το στέκι τους κλειστό, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού

Σαν σήμερα, 13 Μαρτίου, πριν ακριβώς από έναν χρόνο, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10 το πρωί, όπως με λεπτομέρεια ανακαλεί στη μνήμη του ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Αγριάς, Δημήτρης Μυλωνάς, έκλειναν τα στέκια των ηλικιωμένων στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού. Εναν χρόνο μετά, τα γεροντάκια εξακολουθούν να «μένουν σπίτι» και αγωνιούν: «Θα πεθάνουμε και δεν θα προλάβουμε να αποχαιρετήσουμε τους φίλους μας».

«Τότε είχε έρθει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Βόλου Δέσποινα Κότογλου και ο τότε αντιδήμαρχος Πρασίνου Βόλου που είναι από την Αγριά, Αποστόλης Μαλαματίνης και μας είπαν ότι το ΚΑΠΗ κλείνει. Τότε ξεκινούσε η πανδημία και στις ομάδες υψηλού κινδύνου πρώτοι μπήκαν οι ηλικιωμένοι και έπρεπε να προστατευτούν», αναφέρει ο κ. Μυλωνάς, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Εκτοτε το ΚΑΠΗ συνεχίζει να παραμένει κλειστό. «Ανοίγουμε μόνο κάθε Τετάρτη, στις 5μ.μ. οπότε και έρχεται ο γιατρός για τη συνταγογράφηση φαρμάκων σε δημότες της Αγριάς, της Δράκειας, του Αγίου Λαυρεντίου και των Λεχωνίων. Εκεί συναντιόμαστε με μάσκες και αποστάσεις», περιγράφει ο κ. Μυλωνάς.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι ο τελευταίος χρόνος είναι αβάστακτος για τους απόμαχους της εργασίας, όχι όμως της ζωής, οι οποίοι συναντιόντουσαν στο ΚΑΠΗ πρωί και απόγευμα προκειμένου να πιουν το καφεδάκι τους, να ανταλλάξουν μια κουβέντα, να σχολιάσουν την καθημερινότητα, να παίξουν το ταβλάκι τους, χαρτιά. «Είμαστε και πολύ αγαπημένοι και μας λείπει όλο το κλίμα. Πλέον βρισκόμαστε στη λαϊκή αγορά όπου οι περισσότεροι βγαίνουν περισσότερο για βόλτα. Κι εγώ πλέον διστάζω να πάω στη λαϊκή γιατί τους συναντώ και με ρωτούν συνέχεια: Πότε θα ανοίξουμε; Ντρέπομαι. Τι να τους πω», αναφέρει ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Αγριάς.

Τον τελευταίο έναν χρόνο δύο ηλικιωμένοι έφυγαν από τη ζωή εξαιτίας άλλων ασθενειών από τις οποίες είχαν προσβληθεί και έκτοτε η αγωνία των ηλικιωμένων εντάθηκε. «Θα πεθάνουμε και δεν θα προλάβουμε να δούμε τους φίλους μας. Θα χάσουμε φίλους χωρίς να προλάβουμε να τους αποχαιρετήσουμε» λένε γεροντάκια στον πρόεδρο του ΚΑΠΗ Αγριάς. «Με πολύ αγάπη τους λέω να κάνουν κουράγιο και υπομονή και μόλις μας το επιτρέψουν οι συνθήκες θα βρεθούμε όλοι μαζί. Όλα θα γίνουν» η απάντησή του.

Ηδη οι περισσότεροι έχουν ξεκινήσει και κάνουν εμβόλια ενώ υποβάλλονται σε τεστ για να είναι σίγουροι ότι δεν έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, περιμένοντας την ημέρα που θα επιστρέψουν στο στέκι τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου