ΤΟΠΙΚΑ

Για κακούργημα οι τρεις Βολιώτες για τη μεταφορά χασίς

για-κακούργημα-οι-τρεις-βολιώτες-για-τ-771235

Στον ανακριτή Βόλου θα απολογηθούν οι τρεις συλληφθέντες

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Βόλου κατά των τριών Βολιωτών, που συνελήφθησαν περασμένο Σάββατο το βράδυ με 114,7 γραμμάρια χασίς.

Οι συλληφθέντες ηλικίας 24, 24 και 25 ετών αντίστοιχα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ετοιμάζονταν να σκορπίσουν ναρκωτικά στον Βόλο από την Αθήνα. Το σχέδιό τους, όμως, χάλασε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Μετά από πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί τσάκωσαν τον ένα στο υπεραστικό ΚΤΕΛ την ώρα που ετοιμαζόταν να αποβιβαστεί από το λεωφορείο με τον ταξιδιωτικό του σάκο στον οποίο έκρυβε τα ναρκωτικά.

Μαζί με τον μεταφορέα των ναρκωτικών συνέλαβαν άλλα δύο άτομα. Τον δεύτερο που περίμενε πεζός σε κοντινό σημείο τον πρώτο για να παραλάβει την ποσότητα, αλλά και τρίτο, ο οποίος περίμενε μέσα στο αυτοκίνητο τον δεύτερο για να φύγουν.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για μεταφορά ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου εντόπισαν τον έναν δράστη στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων της πόλης, κατά την αποβίβασή του από λεωφορείο προερχόμενο από την Αθήνα.

Κατά τον έλεγχο που του διενεργήθηκε, κατελήφθη να κατέχει ένα σακίδιο με ποσότητα κάνναβης, βάρους 114,7 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε, την οποία, όπως πρόεκυψε, προόριζε για τον δεύτερο δράστη που τον ανέμενε πεζός σε κοντινό σημείο.

Επιπλέον, μέσα σε σταθμευμένο σε κοντινή απόσταση Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο του δεύτερου δράστη, εντοπίστηκε ο τρίτος συλληφθείς, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους 2,66 γραμμαρίων.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών και τους παρέπεμψε για να απολογηθούν στον ανακριτή Βόλου.

Οι συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για σήμερα Τρίτη. Οι ίδιοι πάντως, υποστηρίζουν ότι κατείχαν την κάνναβη για ιδία χρήση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου