ΤΟΠΙΚΑ

Προσκοπική συνάντηση

προσκοπική-συνάντηση-667471

Παλιά και νέα μέλη θυμήθηκαν στιγμές από τη δράση τους

Συνάντηση σε εορταστικό κλίμα διοργάνωσε πρόσφατα η Ενωση Παλαιών Προσκόπων 7ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου και υποδέχτηκε προσκόπους που ήρθαν από το εξωτερικό.

Το πιο παλαιό μέλος της Ενωσης, ο Διονύσης Κακούρης, λυκόπουλο από το 1948 και πρόσκοπος μέχρι το 1960 αφηγήθηκε σε γενικές γραμμές την ιστορία του 7ου Συστήματος από την ίδρυσή του. Στη συνέχεια ο αρχηγός Κώστας Σταμούλης αναφέρθηκε στην ιστορία των μετέπειτα χρόνων του Συστήματος.

Οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν φωτογραφικά στιγμιότυπα από κατασκηνώσεις, ναυτικά ταξίδια και παρελάσεις, τραγούδησαν, έπαιξαν, θυμήθηκαν στιγμές από την προσκοπική τους ζωή και υποδέχτηκαν την καινούργια χρονιά με την υπόσχεση να ανταμώνουν συχνά.

Στην εορταστική συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Νέλλη Γκίνια – Σταμούλη, Αχιλλέας Γκέσκος, Νέστορας Μεταφτσής, Αλέξης Κακούρης, ο αρχηγός του Συστήματος Κώστας Χατζησταματίου, ο Παντελής Προμπονάς και ο Κώστας Πάρνος.

Στην Κιβωτό του Κόσμου

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του 7ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου αποτελούμενη από τον αρχηγό δράσεων Θεόφιλο Παπαναστασίου, από τα μέλη Διονύση Κακούρη και Γιώργο Χατζηγεωργίου και τον πρόσκοπο του 7ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου Άγγελο Ιορδανίδη, επισκέφθηκε τον χώρο φιλοξενίας των παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου στο Διμήνι και πρόσφερε τρόφιμα για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Ηταν μια συγκινητική στιγμή μικρής προσφοράς με την υπόσχεση όλων των παλιών του 7ου ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν την Κιβωτό και τα παιδιά που μεγαλώνουν εκεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου