ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνια δράση του κλάδου προσκοπικού δικτύου στον Βόλο και το Πήλιο

πανελλήνια-δράση-του-κλάδου-προσκοπι-728764

Πανελλήνια συνάντηση – δράση με το σύνθημα «Από τα 10 στα 100» φιλοξενείται στον Βόλο και το Πήλιο από αύριο Παρασκευή 26 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 28 Οκτωβρίου.

Η παρέα, η συνεργασία και η εξωστρέφεια είναι το ζητούμενο της πανελλήνιας συνάντησης – δράσης των προσκόπων, ηλικίας από 18 έως 26 ετών, δηλαδή των μελών του κλάδου προσκοπικού δικτύου.

Το σύνθημα «Από τα 10 στα 100» σηματοδοτεί τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του κλάδου προσκοπικού δικτύου (Rovers) παγκοσμίως, στον οποίο συμμετέχουν νέες και νέοι ενήλικοι από 169 χώρες, σε συνδυασμό με τη συμπλήρωση των 10 και πλέον χρόνων του κλάδου προσκοπικού δικτύου στην Ελλάδα.

Περίπου 60 συμμετέχοντες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, νέες και νέοι 18-26 ετών, θα συνεργαστούν σε προσκοπικές δραστηριότητες, στο Πήλιο και συγκεκριμένα στο προσκοπικό κέντρο «Κένταυρος» στα Χάνια επικεντρώνοντας στο περιβάλλον, ενώ παράλληλα θα διασκεδάσουν δημιουργικά με δραστηριότητες στη φύση των Μηλεών. Η Ιππασία και η ανακάλυψη μονοπατιών, όπως και η παρασκευή παραδοσιακής πίτας θα είναι μέσα στο πρόγραμμα της δράσης.

Στη συνέχεια μέσα από εργαστήρια εξέλιξης και ανάπτυξης θα ανακαλύψουν περισσότερα για τον εαυτό τους, τη διαφορετικότητα και τη θέση τους στην κοινωνία.

Παράλληλα και στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 ετών Rovers, μέσα από δραστηριότητα στον Βόλο θα επιδιώξουν την κοινωνική παρέμβαση.

Η δραστηριότητα θα ξεκινήσει από διαφορετικά σημεία της πόλης και θα καταλήξει μεθαύριο Σάββατο το απόγευμα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Αργοναυτών και Φιλελλήνων). Εκεί θα κατασκευαστεί από τους συμμετέχοντες ένας «τοίχος καλοσύνης» για τους συμπολίτες, που ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Την επόμενη μέρα, την Κυριακή, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν το μαρτυρικό χωριό της Δράκειας. Εκεί θα μάθουν την ιστορία του τόπου, ενώ θα ακολουθήσει σχετική δραστηριότητα με συμπεράσματα για τα δεινά του πολέμου.

Στην οργάνωση της πανελλήνιας συνάντησης – δράσης συμμετέχει ενεργά η Περιφερειακή Εφορεία των Προσκόπων της Μαγνησίας και ειδικότερα ο κλάδος προσκοπικού δικτύου της Περιφερειακής Εφορείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου