ΤΟΠΙΚΑ

Καθηγητές του Π.Θ. τιμήθηκαν για την προσφορά τους

καθηγητές-του-π-θ-τιμήθηκαν-για-την-προ-666915

Τέσσερις καθηγητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που συνταξιοδοτήθηκαν μετά από μακρά ακαδημαϊκή πορεία και προσφορά στις νέες γενιές επιστημόνων, τίμησε χθες η ακαδημαϊκή οικογένεια του θεσσαλικού Α.Ε.Ι. Στην τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων της πολυτεχνικής σχολής, τιμήθηκαν ξεχωριστά οι καθηγητές, Ηλία Μπεριάτος από το τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Λόης (Θεολόγης) Παπαδόπουλος από το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Καίτη (Κατερίνα) Χούστη και Αλκιβιάδης Ακρίτας από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τους καθηγητές τίμησε ο Κοσμήτορας της Σχολής, Αθανάσιος Λουκάς, ο οποίος αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο τους και την προσφορά τους. Η βράβευση των καθηγητών που βγαίνουν στη σύνταξη θα καθιερωθεί σε κάθε ορκωμοσία του φθινοπώρου με απόφαση της Κοσμητείας.

Οι καθηγητές χειροκροτήθηκαν από τους αποφοίτους. Εστειλαν δε τα δικά τους μηνύματα και συμβουλές προς τους αποφοίτους. Ο κ. Μπεριάτος συμβούλευσε τους αποφοίτους με τρία «όχι» που θα πρέπει να πουν: να μη μείνουν ακίνητοι, αλλά να συνεχίσουν την προσπάθεια για τη γνώση, να μη γίνουν επαγγελματικά εσωστρεφείς και να μην επιδείξουν υπεροψία και αλαζονεία.

Στη λαμπρή τελετή ορκωμοσίας, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του τμήματος μηχανικών χωροταξίας, τιμήθηκαν με έπαινο οι πρωτεύσαντες απόφοιτοι των μεταπτυχιακών και προπτυχιακών τμημάτων σπουδών.

Σημαντική διέξοδος για τους αποφοίτους του Πολυτεχνείου τα προγράμματα υποτροφιών και προγραμμάτων έρευνας

Αριστούχος πρώην αντιδήμαρχος

Ανάμεσά τους, ο πρώην αντιδήμαρχος Βόλου, Γιώργος Δανηλόπουλος, ο οποίος αποφοίτησε με βαθμό 9,54 από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Πολεοδομίας – Χωροταξίας και ήταν εκείνος που ανέβηκε στο βήμα και διάβασε τον όρκο. «Ολοκληρώθηκε μια ετήσια διαδρομή, η οποία ήταν κουραστική αλλά θαυμάσια. Βρέθηκα πάλι με τη νεολαία. Εγώ είμαι από πολύ παλιά υποστηρικτής της δια βίου μάθησης και το εφαρμόζω και στον εαυτό μου. Η απόφαση να κάνω το μεταπτυχιακό λήφθηκε πάνω σε αυτή τη λογική. Ότι όσο ζούμε πρέπει να βελτιώνουμε τον εαυτό μας και μέσα από τη βελτίωση του εαυτού μας βελτιώνεται και η κοινωνία. Και είναι αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι, καλύτερα να μαθαίνεις μεγάλος παρά να μη μαθαίνεις καθόλου», δήλωσε ο κ. Δανηλόπουλος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μετά την ολοκλήρωση της τελετής.

Αριστούχος απόφοιτος μεταπτυχιακού στην πολεοδομία - χωροταξία ο πρώην αντιδήμαρχος Βόλου, Γ. Δανηλόπουλος

Γυναικεία… υπόθεση

Η ορκωμοσία των αποφοίτων για το τμήμα μηχανικών χωροταξίας πολεοδομίας και περιφερειακής ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εξελίχθηκε σε… γυναικεία υπόθεση. Από το σύνολο των 11 αποφοίτων που φόρεσαν τηβέννους και ορκίστηκαν στις επιστήμες τους, οι 9 ήταν γυναίκες.

Γυναίκα και η αριστούχος απόφοιτη του τμήματος, Βασιλική Χαραλαμπίδου, που διάβασε τον όρκο. Κατάγεται από Αθήνα, αλλά όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Βόλος ήταν η πόλη που την ενέπνευσε για το συγκεκριμένο αντικείμενο σπουδών, όπως και οι καθηγητές. «Φεύγω πλήρης από το Βόλο», είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αριστούχος απόφοιτη, υπογραμμίζοντας ότι τα πέντε χρόνια της φοιτητικής της ζωής στην πόλη ήταν υπέροχα. Εχει ήδη ξεκινήσει μεταπτυχιακό στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. «Ελπίζω στο καλύτερο και επαγγελματικά», είπε.

Γυναικεία υπόθεση η επιστήμη της χωροταξίας στο Π.Θ. - Αριστούχος η Βασιλική Χαραλαμπίδου

Διέξοδος μέσω έρευνας

Οι σημερινοί απόφοιτοι της Πολυτεχνικής Σχολής βγαίνουν στην αγορά εργασίας εν μέσω κρίσης. «Το επάγγελμα του μηχανικού υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα», ανέφερε ο Κοσμήτορας, Αθανάσιος Λουκάς, ο οποίος βλέπει… φως μέσα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, που θα προκαλέσουν κινητικότητα στην αγορά.

Σημαντική διέξοδος είναι όμως, όπως ανέφερε ο κ. Λουκάς, τα προγράμματα υποτροφιών και προγραμμάτων έρευνας που έχουν ήδη ξεκινήσει και τα οποία μπορούν να ακολουθήσουν όσοι ενδιαφέρονται για ακαδημαϊκή πορεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου