ΤΟΠΙΚΑ

Επαινοι Καραμανλή σε μαθητές του Αλμυρού

επαινοι-καραμανλή-σε-μαθητές-του-αλμυ-851206

Κύματα ικανοποίησης έχουν κυριεύσει τους μαθητές, τους καθηγητές και τον διευθυντή του Επαγγελματικού Λυκείου Αλμυρού κ. Ταξιάρχη Μποντό από χθες, όταν έλαβαν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κώστα Καραμανλή συγχαρητήρια επιστολή σχετικά με την τελευταία τους ευρεσιτεχνία. Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές του Αλμυρού με τη βοήθεια του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 προχώρησαν στην παραγωγή ψηφιακού δίσκου, ο οποίος διευκολύνει την επικοινωνία των πολιτών με τους κωφάλαλους συμπολίτες. Αφορμή για την ευρεσιτεχνία των μαθητών στάθηκε κωφάλαλος συμμαθητής τους από το Επαγγελματικό Λύκειο Αλμυρού. Η γεμάτη πρωτοτυπία και ευαισθησία πρωτοβουλία των μαθητών του Αλμυρού έτυχε ευρύτατης δημοσιότητας τόσο από τα τοπικά, όσο και από τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να την πληροφορηθεί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ο οποίος χθες τους απέστειλε την επιστολή.
Πρέπει να σημειωθεί ότι καθ όλη τη διάρκεια της προσπάθειάς τους οι μαθητές είχαν την συμπαράσταση των καθηγητών τους και της διεύθυνσης του σχολείου, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που καταφέρνουν αξιοσημείωτα πράγματα. Στο παρελθόν έχουν πετύχει να κατασκευάσουν αρκετά πράγματα, τα οποία θεωρούνται ευρεσιτεχνίες, ενώ για το μέλλον υπόσχονται ανάλογη συνέχεια. Μιλώντας χθες στον «Ταχυδρόμο» ο διευθυντής του σχολείου Ταξιάρχης Μποντός τόνισε τα εξής: «Μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός και νομίζω ότι είναι πρωτόγνωρο για τα τοπικά δεδομένα να αναγνωρίζει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας τις προσπάθειες των μαθητών και του σχολείου μας γενικότερα. Πράγματι αυτά τα παιδιά και οι καθηγητές τους που εργάζονται σκληρά με αγάπη και μεράκι για το αντικείμενό τους αξίζουν κάθε συμπαράστασης και θα την έχουν.»
Η επιστολή του Πρωθυπουργού αναφέρει το εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Κύριο
Ταξιάρχη Μποντό
Διευθυντή 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού Βόλου
Αθήνα 21 Μαρτίου 2007

Κύριε Μποντέ,
Ενημερώθηκα για τον ψηφιακό δίσκο που δημιούργησαν μαθητές του σχολείου σας και ο οποίος περιλαμβάνει βασικές καθημερινές λέξεις και φράσεις στη νοηματική γλώσσα.
Θέλω να συγχαρώ κυρίως τα παιδιά για την όμορφη και ευαίσθητη προσπάθειά τους να επιλύσουν το πρόβλημα της επικοινωνίας και της κοινωνικής συναναστροφής με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακοής, εμπνευσμένοι από την ιδιαιτερότητα του συμμαθητή τους, αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στην υλοποίησή της. Η πρωτοβουλία αυτή αναδεικνύει την έννοια του σύγχρονου εθελοντισμού που υπερβαίνει τον ατομισμό, την απομόνωση, την αδράνεια και αποκτά ουσία ως μια νέα μορφή πολιτικής και κοινωνικής συμμετοχής που δεν αποτελεί μόνο μία φροντίδα για εκείνους που έχουν ανάγκη την αλληλεγγύη της κοινωνίας, αλλά και έναν παράγοντα αλλαγής της κοινωνίας, σύμφωνα με τις αρχές της δικαιοσύνης και της ισότητας.
Εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλή πρόοδο και δημιουργική συνέχεια με ανάλογες δράσεις.

Με εκτίμηση,
Κώστας Καραμανλής

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου