ΤΟΠΙΚΑ

Μικρό σε όγκο το συλλαλητήριο στο Βόλο

μικρό-σε-όγκο-το-συλλαλητήριο-στο-βόλο-851206

Από μικρή συμμετοχή χαρακτηρίστηκε το χθεσινό συλλαλητήριο, που διοργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι, στο κέντρο του Βόλου. Παρά το γεγονός ότι στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου συμμετείχαν δημόσιοι υπάλληλοι της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας του κλάδου τους, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που έδωσαν το «παρών» στην κινητοποίηση και στην πορεία διαμαρτυρίας που ακολούθησε.
Το ίδιο μικρή ήταν και η συμμετοχή εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο, ενώ σε απογοητευτικά επίπεδα κινήθηκε η συμμετοχή των δασκάλων και νηπιαγωγών στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση.
Μόλις το 2,78% (35 από τους 1.157) άγγιξε το ποσοστό συμμετοχής των δασκάλων στην απεργία, ενώ τρεις από τους 277 νηπιαγωγούς (1,02%) απήργησαν.
Στο χθεσινό συλλαλητήριο ελάχιστοι ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι που συμμετείχαν. Κρατώντας πανό οι λιγοστοί δημόσιοι υπάλληλοι διαδήλωσαν τα αιτήματά τους για νέο μισθολόγιο, κατάργηση της μερικής απασχόλησης, ένταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά και καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ.
Στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι διαδηλωτές ήταν φοιτητές, οι οποίοι κλείνουν στο τέλος αυτής της εβδομάδας το δεύτερο γύρο των μαραθώνιων κινητοποιήσεών τους ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και του νόμου-πλαισίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Σε κατάληψη συνεχίζουν να τελούν τρία τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ αντίστοιχη απόφαση έχει λάβει ο σύλλογο Μεταπτυχιακών του ΙΑΚΑ.
Οι τέσσερις φοιτητικοί σύλλογοι –Αρχιτεκτόνων, Χωροταξίας, Δικτύων, μεταπτυχιακό ΙΑΚΑ- θα συνεχίσουν έως και την Παρασκευή την κατάληψη των γραφείων της Πρυτανείας του τοπικού ακαδημαϊκού ιδρύματος.
Σύμφωνα με το φοιτητή, Θάνο Ανδρίτσο, ο αγώνας των φοιτητών θα συνεχιστεί και μετά το Πάσχα και δεν πρόκειται να σταματήσει εάν δεν αποσυρθεί οριστικά ο νέος νόμος- πλαίσιο.
Στο μεταξύ, αύριο αποφασίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία μελών ΔΕΠ σε νέα συνεδρίασή της για τη στάση που θα κρατήσει μετά τις γιορτές του Πάσχα. Εκπρόσωποι της ΠΟΣΔΕΠ δεν απέκλεισαν χθες το ενδεχόμενο συνέχισης των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Στο χθεσινό συλλαλητήριο, στην πλατεία Ελευθερίας, από τις 12 το μεσημέρι, συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και της Παρέμβασης Πολιτών, καθώς και εκπρόσωποι του συντονιστικού αγώνα που συγκροτήθηκε με στόχο να βρίσκεται δίπλα στις κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος.
Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, ακολουθώντας την γνωστή διαδρομή, με πέρασμα από τη Νομαρχία Μαγνησίας και κατέληξαν στο χώρο από όπου ξεκίνησαν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου